Απόφαση Ευθύνης

Απόφαση Ευθύνης

Θέλουμε μια Κύπρο που θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη χώρα και θα σκοτώσει όλα όσα την ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες. Θέλουμε μια χώρα που θα ολοκληρώνει τις μικρές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε ένα ηγέτη που έχει και θα έχει την πολιτική βούληση να μας παραδώσει σε πέντε χρόνια μια καλύτερη Κύπρο

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη χώρα μας. Ίσως είναι και η σημαντικότερη μέρα των επόμενων αρκετών χρόνων. Σήμερα αποφασίζουμε όλοι μας για το ποια χώρα θέλουμε. Για το πως θέλουμε να είναι το μέλλον μας σε αυτό τον τόπο. Για το αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα πισωγυρίσουμε. Για το αν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ασφάλειας και της σταθερότητας που μας οδηγεί και θα συνεχίσει να μας οδηγεί στην ανάπτυξη ή αν θα πειραματιστούμε ξανά με λύσεις που μας οδηγήσαν στην χρεοκοπία στο πρόσφατο παρελθόν.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι θεωρητικό. Θεωρητικό ήταν πριν δέκα χρόνια, το 2008. Το πείραμα το δοκιμάσαμε και απέτυχε. Σήμερα αποφασίζουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της αλλαγής που ξεκίνησε το 2013. Το είπαμε πολλές φορές, θα το πούμε και σήμερα. Είμαστε στη μέση του δρόμου, δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και συνέπεια στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και της μετατροπής της χώρας μας σε μια Κύπρο που θα μας κάνει όλους περήφανους και αξιοπρεπείς.

Θέλουμε μια Κύπρο που θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη χώρα και θα σκοτώσει όλα όσα την ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες. Θέλουμε μια χώρα που θα ολοκληρώνει τις μικρές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε ένα ηγέτη που έχει και θα έχει την πολιτική βούληση να μας παραδώσει σε πέντε χρόνια μια καλύτερη Κύπρο

Θέλω σήμερα να απευθυνθώ ειδικά στους συμπολίτες μας που την περασμένη Κυριακή επέλεξαν υποψήφιο που δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Οι αποφάσεις των κομμάτων που στήριξαν αυτούς τους υποψήφιους δεν πρέπει να τους κρατήσουν σήμερα στο σπίτι. Αντίθετα, η δική τους απόφαση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, δεδομένου της ελευθερίας που τους άφησαν. Μακριά από κομματικά στεγανά και ντιρεκτίβες μπορούν να αποφασίσουν ελεύθερα με τον δικό τους ορθολογισμό και την δική τους κρίση. Το πολιτικό επίπεδο ανέβηκε αν αναλογιστούμε πως δεν μπήκαμε στα παζάρια άλλων εποχών. Και αυτό είναι θετικό. Αυτό να κρατήσουμε. Ας αγνοήσουμε το κάλεσμα κάποιων κομμάτων που σπρώχνουν τους υποστηρικτές στην αποχή ή στο μαύρισμα. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργούμε την απολίτικη προσέγγιση που δεν βοηθά ούτε την κοινωνία αλλά ούτε και τον κάθε έναν πολίτη.

Σήμερα δεν είναι μια συνηθισμένη Κυριακή, μια Κυριακή σας όλες τις άλλες. Σήμερα είναι η Κυριακή που πρέπει να πάρουμε μια πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απόφαση. Μια απόφαση ευθύνης που δεν αφορά μόνο τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά αφορά το μέλλον πολλών περισσότερων χρόνων. Αφορά το αύριο όλων μας. Αν αντιμετωπίσουμε σήμερα τη μέρα με εφησυχασμό ή με ελαφρότητα του στιλ «Δεν βαριέσαι αδελφέ, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει» υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε πίσω παρά μπροστά. Εμείς, δεν θέλουμε ούτε καν να το σκεφτόμαστε αυτό. Να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής. Είναι για αυτό που χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας. Για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της σταθερής πορείας προς τα μπρος, να εγγυηθούμε τη συνέχιση της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Και τίποτα δεν κερδίζεται έξω από την κάλπη. Θέλουμε μια χώρα που θα μας κάνει περήφανους και που η αξιοπρέπειά μας δεν θα είναι ούτε διαπραγματεύσιμη ούτε στα Τάρταρα. Θέλουμε μια πατρίδα που να έχει αξιοπιστία, που δεν θα ντρεπόμαστε να λέμε πως είμαστε Κύπριοι όταν είμαστε στο εξωτερικό. Θέλουμε μια Κύπρο που θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη χώρα και θα σκοτώσει όλα όσα την ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες. Θέλουμε μια χώρα που θα ολοκληρώνει τις μικρές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε ένα ηγέτη που έχει και θα έχει την πολιτική βούληση να μας παραδώσει σε πέντε χρόνια μια καλύτερη Κύπρο. Θέλουμε ένα ηγέτη που θα καταφέρει να κάνει πράξει την μεγαλύτερη και πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας. Και η Κύπρος έχει ηγέτη. Η απόφαση ευθύνης είναι τόσο δική μου όσο είναι και δική σου. Καλή ψήφο σε όλους.

Share this post