Απόφαση υπουργικού συμβουλίου για τους ηλικιωμένους

Απόφαση υπουργικού συμβουλίου για τους ηλικιωμένους

Η εκτίμηση όλων μας προς τους ηλικιωμένους και η έγνοια της πολιτείας για να έχουν όσο το δυνατόν ομαλότερη ζωή, χρειάζεται να είναι πάντα στις προτεραιότητες μας.

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού προγράμματος με την ονομασία «Κόκκινο Κουμπί», για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας. Το πρόγραμμα αυτό μέσω της τηλεειδοποίησης θα δίνει τη δυνατότητα σε ηλικιωμένους να επικοινωνούν άμεσα με αρμόδιο συντονιστικό κέντρο, πιέζοντας απλά ένα φορητό κόκκινο κουμπί. Χωρίς να είναι απαραίτητο να μετακινηθούν ή να σχηματίσουν κάποιο αριθμό, για να καλέσουν σε βοήθεια.

Το αρμόδιο συντονιστικό κέντρο που θα λειτουργεί υπό του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, θα είναι στελεχωμένο τόσο με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους αλλά και εθελοντές ή εκπαιδευόμενους σε θέματα ψυχικής υγείας ώστε να βοηθιούνται συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη ή χρειάζονται ψυχολογική στήριξη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σχέδιο σε πιλοτική βάση και στόχος του είναι η ενίσχυση του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας και με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα τόσο στην υλοποίησή του όσο και στην πρακτική εφαρμογή.

Ένα σχέδιο που σκοπό έχει να ωφελήσει τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Η εκτίμηση όλων μας προς αυτούς τους ανθρώπους και η έγνοια της πολιτείας για να έχουν όσο το δυνατόν ομαλότερη ζωή χρειάζεται να είναι πάντα στις προτεραιότητες μας.

 

Share this post