Γραπτή Δήλωση 19 Μαΐου 2019

Γραπτή Δήλωση 19 Μαΐου 2019

Όταν η χώρα μας δέχεται επίθεση πρέπει να παραμερίζουμε το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, επαναλαμβάνει, για άλλη μια φορά σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», πως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνεται η δική μας πλευρά για τη μη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που οδήγησε την Τουρκία στην επιθετικότητα των τελευταίων ημερών στην ΑΟΖ μας. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει επίσης πως έθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέμα δύο κρατών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, αποκαλύπτεται όταν χαρακτηρίζει στη συνέχεια «υπέρβαση» τη θέση που είχαν πάρει στο Κυπριακό το 2014, όπως επίσης όταν αναφέρεται πως «για χάρη της εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων είναι έτοιμοι να κάνουν αβαρίες και να συνεργαστούν με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για να προωθήσουν λύση στο Κυπριακό».

Εμείς θα το επαναλάβουμε και σήμερα: Όταν η χώρα μας δέχεται επίθεση πρέπει να παραμερίζουμε το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον και την προσπάθεια αυτοδικαίωσης. Πρέπει όλοι να ενισχύουμε την κοινή, εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της επίθεσης. Αν αυτό το τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο αδυνατούν να το κατανοήσουν στο ΑΚΕΛ, ας συνεχίσουν να υποδαυλίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τον τόπο. Να θυμίσουμε μόνο στο ΑΚΕΛ πως θα συνεχίσει να υπάρχει και ο τόπος και τα ζητήματα και μετά τις 26 Μαΐου.

Λευκωσία, 19 Μαΐου 2019

Share this post