Δήλωση για Ασφάλεια γηπέδων – κάρτα 03/07/2019

Δήλωση για Ασφάλεια γηπέδων – κάρτα 03/07/2019

Η ασφάλεια στα γήπεδα είναι προτεραιότητα

Έχουμε στα χέρια μας την έκθεση της επιτροπής Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων. Θέλουμε να επαναλάβουμε πως για μας, στον Δημοκρατικό Συναγερμό, η ασφάλεια στα γήπεδα είναι προτεραιότητα. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση, ως πολιτεία, απέναντι σε όλους τους φιλάθλους και σε όλους τους αθλητές που επισκέπτονται τους αθλητικούς χώρους.

Χρειάζεται να βρούμε τους τρόπους, συνολικά και συλλογικά, όχι μόνο για να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα απαραίτητα, αλλά και για να έχουμε αθλητικούς χώρους που να λειτουργούν με εκείνες τις υποδομές που θα βελτιώνουν την ποιότητα της εμπειρίας για τους οπαδούς.

Εμείς προτρέπουμε, όλους τους εμπλεκόμενους με τους αθλητικούς χώρους φορείς, να λειτουργήσουν με τρόπο και με απτές πράξεις αλλά και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που να βελτιώνουν τις υποδομές των σταδίων και να ικανοποιήσουν, εν πρώτοις, τουλάχιστον τις παρατηρήσεις που καταγράφονται στην έκθεση. Σε αυτή τη διαδικασία δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να ενισχύσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να ενημερώσουμε πως την Παρασκευή, στην ολομέλεια της Βουλής θα καταθέσουμε την πρόταση νόμου που βελτιώνει τον τρόπο έκδοσης και τον τρόπο λειτουργίας της κάρτας φιλάθλου. Πρόθεσή μας είναι, να συζητηθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις μέσα στην επόμενη βδομάδα, ούτως ώστε, αν καταστεί εφικτό, να τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Λευκωσία 3/7/2019

Share this post