Δήλωση για ΓΕΣΥ 15/10/2019

Δήλωση για ΓΕΣΥ 15/10/2019

Τα προβλήματα δεν λύνονται με κανέναν άλλον τρόπο παρά μόνο με διάλογο, συναίνεση και συνεννόηση

Τα ζητήματα που σήμερα συζητούμε και αφορούν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που κάναμε ως πολιτεία τις τελευταίες δεκαετίες, τη μεταρρύθμιση στην υγεία, την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είναι θεμιτό και απαραίτητο να τα συζητούμε.

Χρειάζεται όμως, όλοι μας, να προσθέτουμε, να είμαστε δημιουργικοί και να ενισχύουμε τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται και θα στηριχτεί το ΓΕΣΥ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, από μας, τα πολιτικά κόμματα αλλά και όλοι οι φορείς και όσοι εφαρμόζουν αυτή τη μεταρρύθμιση.

Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα. Και πρέπει όλοι μας να τα υπογραμμίζουμε και να ενισχύουμε την προσπάθεια επίλυσης τους. Και πρωτίστως το Υπουργείο Υγείας, ο ΟΑΥ αλλά και ο ΟΚΥΠΥ στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτή τη στιγμή, τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι σε μια συνεχή διαδικασία αλλαγών.

Χθες ο υπουργός της υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε σε εννέα μέτρα με τα οποία αποδεικνύεται η στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων από το κράτος. Προφανώς υπάρχουν και άλλα. Και προφανώς τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν καταρρέουν. Σήμερα, ο προϋπολογισμός είναι ο μεγαλύτερος που υπήρξε ποτέ.

Εμείς, ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να καλέσουμε και σήμερα όλους να ενισχύσουν και να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση, επαναλαμβάνοντας μια θέση αρχής. Πως τα προβλήματα δεν λύνονται με κανέναν άλλον τρόπο παρά μόνο με διάλογο, συναίνεση και συνεννόηση. Ούτε με πολεμικές ανακοινώσεις επιλύονται, ούτε άλλως πως.

Λευκωσία 15/10/2019

Share this post