Δήλωση για προϋπολογισμό ΡΙΚ 16/03/2019

Δήλωση για προϋπολογισμό ΡΙΚ 16/03/2019

 

Με τη χθεσινή μας πολιτική πράξη θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως ως παράταξη ήμασταν πάντοτε, και είμαστε και σήμερα υπέρμαχοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που προάγει και που υπερασπίζεται το ρόλο που έχει να διαδραματίσει. Της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που προβάλλει τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τις παραδόσεις μας. Που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και που εκπέμπει σοβαρότητα, αμεροληψία και αξιοπιστία. Αυτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε, και αυτό το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στέλνουμε και στην διεύθυνση του ΡΙΚ.

Θέλουμε επίσης να στείλουμε και ένα μήνυμα προς το προσωπικό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Δηλώνουμε πως κανένας εργαζόμενος και συνταξιούχος δεν πρόκειται να μείνει εκτεθειμένος ή απλήρωτος. Κάθε άλλο. Η χθεσινή μας πολιτική πράξη, θέλουμε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για να επιλυθεί επιτέλους το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων για τις διακρίσεις που γίνονται εδώ και δεκαετίες. Για να μπορέσει το ΡΙΚ να επιτελέσει τον ρόλο και την αποστολή του θα πρέπει να κατοχυρώνει την αξιοκρατία ανάμεσα στο προσωπικό και να πάψει να έχει υπαλλήλους πολλαπλών ταχυτήτων.

Και ένα ερώτημα προς το ΑΚΕΛ. Αν το ΑΚΕΛ, είναι ικανοποιημένο είτε με την αντικειμενικότητα, είτε με την ισότιμη μεταχείριση, είτε με το πρόγραμμα, είτε ακόμη και με τις ανισότητες ανάμεσα στο προσωπικό να βγουν και να το πουν.

Λευκωσία, 16 Μαρτίου 2019

Share this post