Δήλωση για πόρισμα Επιτρόπου Διοικήσεως αναφορικά με την υπόθεση του 14χρονου | 28.11.2019

Δήλωση για πόρισμα Επιτρόπου Διοικήσεως αναφορικά με την υπόθεση του 14χρονου | 28.11.2019

Παραδόθηκε χθες το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορά τον τραγικό θάνατο του 14χρονου Στυλιανού.

Παραδόθηκε χθες το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορά τον τραγικό θάνατο του 14χρονου Στυλιανού. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως η κ. Λοττίδη ολοκλήρωσε την έρευνα της εντός του χρονικού περιθωρίου που της είχε ανατεθεί και εκ του αποτελέσματος έχουμε ενώπιον μας μια ολοκληρωμένη έρευνα.

Οι όποιες ευθύνες, πειθαρχικές και ποινικές που καταγράφονται μέσα από την έρευνα, είναι στη διάθεση των αρμοδίων και έχουν πάρει το δρόμο της διερεύνησης προς όλες τις κατευθύνσεις. Και σίγουρα να προχωρήσει, το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της δικαιοσύνης ότι στοιχειοθετηθεί.

Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κανενός στόχος όμως, να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια. Οπότε δεν είναι στόχος να ενοχοποιηθούν οι υπηρεσίες που ελέγχθηκαν αλλά και σωρευτικά και εκατοντάδες λειτουργοί που ασκούν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία. 

Η πολιτική αξία και της συγκεκριμένης έρευνας είναι, μέσα από τη μελέτη της, να αξιοποιήσουμε τα όσα προκύπτουν για να βελτιώσουμε τις δομές, την αλληλοεπικοινωνία και την αμφίδρομη λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών για να μην ζήσουμε ξανά αντίστοιχη τραγωδία.

Ο Στυλιανός είναι δυστυχώς η τραγικότερη αποτύπωση μιας δύσκαμπτης γραφειοκρατικής κρατικής μηχανής που όλοι πρέπει να πολεμήσουμε. Σήμερα χρειάζεται να κάνουμε τομές, να κοιτάξουμε τα ζητήματα στελέχωσης, αποτελεσματικότητας και συντονισμού με τόλμη, μακριά από πολιτικά ή κομματικά προσκόμματα.

28/11/2019

https://www.youtube.com/watch?v=7MlikYfJ8xU&t=1s

Share this post