Δήλωση για τα έσοδα από την Κυπριακή ΑΟΖ 5/6/2019

Δήλωση για τα έσοδα από την Κυπριακή ΑΟΖ 5/6/2019

Τα πολλαπλά έσοδα από τη στρατηγική που έθεσε επί τάπητος η Κυπριακή Δημοκρατία, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά της στην ΑΟΖ

Έσοδα που υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος 18ετίας αναμένεται να αποφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία η συμφωνία μεταξύ του κράτους και της κοινοπραξίας (Noble Energy, Shell, Delek Drilling) για το κοίτασμα «Αφροδίτη», όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σήμερα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για την κατάληξη μιας στρατηγικής την οποία έθεσε επί τάπητος η Κυπριακή Δημοκρατία, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά της στην ΑΟΖ, και η οποία αναμένεται να επιφέρει απτό όφελος σε πολλαπλά επίπεδα. Σε επίπεδο εσόδων μεταξύ άλλων, αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη σύγκλιση συμφερόντων στην περιοχή, μέσω των συνεργιών για την ενέργεια, που φέρουν μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για τη χώρα μας.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής η οποία καθιστά τη χώρα μας παραγωγό φυσικού αερίου αλλά και στην πράξη πλέον, εκ του αποτελέσματος πια, βασικό ενεργειακό παίκτη της περιοχής.

Λευκωσία 5/6/2019 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ho1r5gyaMm0

Share this post