Δήλωση για την εξωτερική πολιτική 06/06/2019

Δήλωση για την εξωτερική πολιτική 06/06/2019

Η εξωτερική πολιτική της χώρας, κτίζει σχέσεις, σχεδιάζεται με στρατηγική και σε βάθος χρόνου και έχει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Η παρουσία στην Κύπρο του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, αρμόδιου για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις στέλνει από μόνη της το μήνυμα πως οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ έχουν εκβαθύνει και διευρυνθεί. 

Η δε δήλωση του κ. Πάλμερ ότι προσβλέπει στη συνέχεια της στενής συνεργασίας με την κυπριακή κυβέρνηση ενδυναμώνοντας την ήδη εξαιρετική συνεταιρική σχέση ΗΠΑ-Κύπρου, αποδεικνύει τις στέρεες βάσεις αυτής της συνεργασίας.

Είναι αυτή την εξωτερική πολιτική που έχουμε ανάγκη ως χώρα. Την εξωτερική πολιτική που κτίζει σχέσεις, που σχεδιάζεται με στρατηγική και σε βάθος χρόνου, που έχει αποτελέσματα, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Είναι αυτή η  πολιτική, η  πολιτική των στρατηγικών συνεργασιών με τους μεγάλους παίκτες, παράλληλα με τις χώρες της περιοχής μας, αυτή η πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που ενισχύει την Κύπρο και που πρέπει να συνεχιστεί. Είναι η αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, που μεθοδικά κτίζεται από το 2013, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αυτή που χρειάζεται η Κύπρος.

Λευκωσία 6/6/2019

Share this post