Δήλωση για την κριτική του ΑΚΕΛ 23/05/2019

Δήλωση για την κριτική του ΑΚΕΛ 23/05/2019

 Καλούμε το ΑΚΕΛ να θέσει το καλό της Κύπρου πάνω από το πρόσκαιρο κομματικό όφελος

Το ΑΚΕΛ, δια του Γενικού του Γραμματέα κ. Άντρου Κυπριανού, επανέρχεται και σήμερα στη στείρα αντιπαράθεση που επιδιώκει, για λόγους πόλωση του κομματικού του ακροατηρίου, παραδίδοντας μάλιστα και δήθεν μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε στο ΑΚΕΛ στην ουσία. Όσο και να προσπαθήσουν να μηδενίσουν τα όσα πετύχαμε τα τελευταία έξι χρόνια και πάλι δε θα τα καταφέρουν. Οι πολίτες θυμούνται και ξέρουν πότε η χώρα και οι ζωές τους ήταν σε κάθοδο και πότε είναι σε άνοδο. Μπορούν να συγκρίνουν αν σήμερα ζουν καλύτερα σε σχέση με το πως ζούσαν πριν οχτώ και πριν δέκα χρόνια. Πότε η χώρα μας και η οικονομία ήταν στα σκουπίδια και πότε είναι σε επενδυτική βαθμίδα. Πότε η ανεργία ήταν στο 16% και πότε είναι στο 7%. Χωρίς να πανηγυρίζουμε, λέμε και σήμερα πως οι πολίτες ξέρουν ποιος μπορεί να συνεχίσει την πορεία της χώρας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη.

Και κάτι τελευταίο. Καλούμε το ΑΚΕΛ να προβληματιστεί, για τη στάση του σε σχέση με τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ. Την ώρα που η πατρίδα μας χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης, την κρίσιμη ώρα που η Τουρκία εισβάλλει στην ΑΟΖ μας, περιμένουμε από το ΑΚΕΛ να συμπεριφερθεί υπεύθυνα.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος ανήκει στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι προφανώς κανείς δεν θέλει πόλεμο με την Τουρκία και άρα ένα θερμό επεισόδιο αλλά όσο συσσωρεύεται η ένταση δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τέτοια γεγονότα.

Καλούμε το ΑΚΕΛ να θέσει το καλό της Κύπρου πάνω από το πρόσκαιρο κομματικό όφελος και να πάψει να ρίχνει την ευθύνη είτε για την έλλειψη διαπραγμάτευσης είτε για την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

 Λευκωσία 23/5/2019

Share this post