Δήλωση για την μεταρρύθμιση στην δημόσια υπηρεσία 02/10/2019

Δήλωση για την μεταρρύθμιση στην δημόσια υπηρεσία 02/10/2019

Μια από τις μεγαλύτερες τομές της δημόσιας ζωής του τόπου τα τελευταία χρόνια, αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας

Μια από τις μεγαλύτερες τομές της δημόσιας ζωής του τόπου τα τελευταία χρόνια, αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει συναντήσει πολλά εμπόδια, εξού και είναι σημαντική η σημερινή μέρα.

Σήμερα, το υπουργικό ενέκρινε τη νέα δέσμη νομοσχεδίων και για αυτή τη μεταρρύθμιση. Ανοίγοντας έτσι το δρόμο μέσα από συγκεκριμένα βήματα όπως το ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και το θεσμό των εξεταστικών κέντρων όπως καθιερώνεται, επιχειρείται στην πράξη η προσπάθεια για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του δημοσίου.

Σκοπός είναι η αναδιοργάνωση του δημοσίου εφόσον αυτή η μεταρρύθμιση συμβαδίζει με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με σκοπό σε βάθος χρόνου να καταστεί το ίδιο το κράτος πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό. Που δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη με γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά θα τον διευκολύνει στην καθημερινότητά του.

Λευκωσία 2/10/2019

Share this post