Δήλωση για την Παιδεία 10/05/2019

Δήλωση για την Παιδεία 10/05/2019

 Στόχος είναι να φτιάξουμε την παιδεία που θέλουμε για τα παιδιά μας

Παρουσιάστηκαν σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη οι βασικοί πυλώνες των όσων έγιναν τους τελευταίους μήνες αλλά και το στρατηγικό πλάνο του υπουργείου παιδείας και πολιτισμού.

Ο στόχος είναι να φτιάξουμε την παιδεία που θέλουμε για τα παιδιά μας. Να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα εκλείψει τις διακρίσεις, που θα αξιοποιεί την τεχνολογία ως εργαλείο μάθησης και που θα θέτει το μαθητή στο επίκεντρο του.

Οι πολιτικές που προωθούν μια νέα προσέγγιση στην αξιολόγηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι πράξεις που ενισχύουν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, τα όσα ήδη εφαρμόζονται στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας στα σχολεία, υπηρετούν ακριβώς τη βασική αρχή της βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος αλλά και των αποτελεσμάτων στη μάθηση.

Παράλληλα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στα σχολεία, τόσο στη δημοτική όσο και στη μέση εκπαίδευση, η έμφαση που δίδεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, οι νέοι κλάδοι που δημιουργούνται στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση είναι απτές πολιτικές που φέρνουν τα σχολεία μας πιο κοντά στη σημερινή εποχή.

Στα πανεπιστήμια, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε πετύχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο μάθησης. Που ενισχύεται μέσα από πολιτικές που τη συνδέουν με την καινοτομία και την παραγωγικότητα.

Την ίδια ώρα ξέρουμε πως οι προκλήσεις είναι πολλές. Ξέρουμε πως χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για αξιοποίηση όσο το δυνατόν καλύτερα των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας. Και ξέρουμε πως τα καλύτερα αποτελέσματα θα έρθουν μέσα από τη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων.

Share this post