Δήλωση για την παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξεως

Δήλωση για την παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξεως

Ανέλαβε σήμερα καθήκοντα ο νέος υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως. Θέλουμε να ευχηθούμε στον κ. Γιώργο Σαββίδη να έχει μια παραγωγική θητεία, εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που είναι σε τροχιά υλοποίησης αλλά και να εισηγηθεί περαιτέρω θετικές αλλαγές που θα αφορούν ολόκληρο το φάσμα και της δικαιοσύνης και της δημόσια τάξης. Εμείς, ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξουμε στην πράξη κάθε θετική ενέργεια του νέου υπουργού.

Σήμερα αποχωρεί από το υπουργείο ο κ. Ιωνάς Νικολάου, έχοντας στο ενεργητικό του ένα σημαντικό και σφαιρικό έργο που αφορά όλους τους τομείς. Η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη είναι μια  διαδικασία που ξεκίνησε με την ίδρυση και λειτουργία του διοικητικού δικαστηρίου, και συνεχίστηκε, μέχρι και χθες, με την κατάθεση στο υπουργικό συμβούλιο των νομοσχεδίων για την επαναλειτουργία του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου και την ίδρυση του εφετείου.

Στο μεσοδιάστημα κατατέθηκαν νομοσχέδια στη βουλή που αφορούν την ίδρυση του εμπορικού δικαστηρίου και του ναυτοδικείου, του δικαστηρίου διεθνούς προστασίας. Η ετοιμασία πέραν των 300 νομοθεσιών στα έξι τελευταία χρόνια, μιλά από μόνη της για το έργο που παράχθηκε. Η συμβολή του Ιωνά Νικολάου ως υπουργού δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως δεν μπορεί παρά να αποτιμηθεί θετικά. Ευχόμαστε καλή και γόνιμη συνέχεια σε ό,τι επιλέξει να κάνει στο μέλλον.

Λευκωσία 31/5/2019

Share this post