Δήλωση για τη συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας 11/09/2019

Δήλωση για τη συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας 11/09/2019

Μόνο μέσα από τη δημιουργία ενιαίου μετώπου μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα

Η χτεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Ελλάδα και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, κρίνεται από όλες τις απόψεις ως θετική. Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία για την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό. Συναφώς αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν και όλα τα εμπόδια αλλά και οι προκλήσεις της Τουρκίας όπως καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο. Είναι δεδομένο πως Ελλάδα και Κύπρος κινούνται από κοινού, μέσα από έναν πλήρη συντονισμό κινήσεων, για την επίτευξη προόδου στο κυπριακό. Με αφετηρία το στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών που όπως και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου έχει επισημάνει, αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο και ευελπιστώντας πως γίνεται αντιληπτό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας πως μόνο μέσα από τη δημιουργία ενιαίου μετώπου μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα, χαιρετίζουμε τον από κοινού με την Ελλάδα συντονισμό των κινήσεων και των δράσεων που έχουν ως απώτερο σκοπό την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος εντός των παραμέτρων των ΗΕ, του πλαισίου Γκουτέρες και στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Λευκωσία 11/9/2019 

Share this post