Δήλωση για τις επαφές του Προέδρου του κόμματος στις Βρυξέλλες 09/10/2019

Δήλωση για τις επαφές του Προέδρου του κόμματος στις Βρυξέλλες 09/10/2019

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες σειρά επαφών με τον Πρόεδρο και αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Επιτρόπους και Επικεφαλής Αντιπροσωπειών. Επίσης προσφώνησε την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή εφόσον σπάνια δίνεται το βήμα σε αρχηγό κόμματος για να απευθυνθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις παράνομες γεωτρήσεις στα αδειοδοτημένα τεμάχια της Δημοκρατίας. Αλλά και για τις προσπάθειες εποικισμού της Αμμοχώστου κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θέματα που είναι και στο επίκεντρο των κατ’ ιδίαν επαφών του.

Απευθυνόμενος προς την ολομέλεια των 182 ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πέραν των προαναφερθέντων θεμάτων, ζήτησε τη στήριξή τους και για τον τερματισμό της συζήτησης για το απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος και την οριστική απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου ή αν δεν επιτευχθεί απαραίτητη πλειοψηφία, να παραμείνει το θέμα παγοποιημένο.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έτυχε θερμής υποδοχής στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι θέσεις του υιοθετήθηκαν πλήρως από όλους τους Ευρωβουλευτές. Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber, υποδεχόμενος με θέρμη τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανέδειξε την προσωπική φιλία που τους συνδέει και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Νεοφύτου και την αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, για τη σθεναρή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από μέρους του ΕΛΚ, τόσο στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων όσο και στο θέμα του απευθείας εμπορίου. Για μία ακόμη φορά τόσο ο Manfred Weber όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στηρίζουν πλήρως τα δίκαια της πατρίδας μας και στέκονται δίπλα μας στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος μας.

Τον Πρόεδρο Νεοφύτου πλαισιώνουν στις συναντήσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο επίσης Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Νουρής, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Αλέξανδρος Σίνκα και η Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και Διαδικτύου Στάλω Χαραλάμπους.

Οι συναντήσεις και επαφές θα συνεχιστούν εντατικά και κατά την αυριανή μέρα.

Λευκωσία 9/10/2019

Share this post