Δήλωση για τον χώρο της Κρατικής Έκθεσης 12/09/2019

Δήλωση για τον χώρο της Κρατικής Έκθεσης 12/09/2019

Η Λευκωσία χρειάζεται να τρέξει και να κάνει τα αναγκαία εκείνα βήματα για να εκπέμπει την αύρα της πρωτεύουσας της χώρας

Η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ν’ αναθέσει σε ομάδα ειδικών για να προχωρήσει σε πρόταση για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου της κρατικής έκθεσης, είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη.

Η Λευκωσία χρειάζεται να τρέξει και να κάνει τα αναγκαία εκείνα βήματα για να εκπέμπει την αύρα της πρωτεύουσας της χώρας. Χρειάζεται ν’ αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά που σήμερα έχει για να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής.

Ο συγκεκριμένος χώρος, η έκταση της κρατικής έκθεσης, προσφέρεται για να αξιοποιηθεί ως ένας χώρος που θα συγκεράσει το ερευνητικό ζυμωτήρι που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Λευκωσία. Οι χιλιάδες των νέων φοιτητών, των εκατοντάδων ερευνητών, οι θέσεις εργασίες σε τομείς αιχμής, στην καινοτομία, στη γνώση και στην έρευνα, είναι σίγουρα δεδομένα που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του χώρου. Αναμένουμε την πρόταση από την ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, με επικεφαλής ακαδημαϊκό.

Είμαστε σίγουροι πως είναι μια διαδικασία, τόσο η πρόταση όσο κυρίως η υλοποίηση που θα ενισχύσει και θα βοηθήσει και την Λευκωσία αλλά και την Κύπρο.

Λευκωσία 12/9/2019

https://www.youtube.com/watch?v=Kl7ljs3o62Y&feature=youtu.be

Share this post