Δήλωση για το απευθείας εμπόριο 02/10/2019

Δήλωση για το απευθείας εμπόριο 02/10/2019

Να παραμείνει κλειστό το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα

Η πρόθεση συζήτησης με πρωτοβουλία της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, πρέπει να τύχει άμεσης αντιμετώπισης. Είναι ένα μείζον για την Κύπρο αλλά και για την ΕΕ θέμα που τόσο για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσο και για το Δημοκρατικό Συναγερμό, έχουμε ξεκάθαρη θέση: Να παραμείνει κλειστό και να αποσυρθεί γιατί συγκρούεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο και στέλνει λανθασμένο μήνυμα.

Σκοπός των Σοσιαλιστών είναι να συζητηθεί στη σύσκεψη των Αρχηγών στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, στις 10 Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 9 Οκτωβρίου.

Εκεί θα γίνουν σειρά συναντήσεων τόσο με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά και με όλη την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με σκοπό να μην υπάρξει συζήτηση απευθείας εμπορίου της ΕΕ με τα κατεχόμενα. 

Επίσης ο Πρόεδρος Νεοφύτου στις Βρυξέλλες, θα θέσει εκ νέου επί τάπητος τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της χώρας όσο και στα Βαρώσια.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καλούμε και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο να ασκήσουν πίεση προς τις πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Κοινή θέση όλων θα πρέπει να είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ν’ ανοίξει το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Και πως ο φάκελος θα πρέπει να αποσυρθεί από την ατζέντα.

Λευκωσία 2/10/2019

Share this post