Δήλωση για το ΓΕΣΥ 07/06/2019

Δήλωση για το ΓΕΣΥ 07/06/2019

Οι μεταρρυθμίσεις δε γίνονται με λόγια, ούτε με προθέσεις αλλά με πράξεις. Με το πρώτο, το πιο απαραίτητο συστατικό να είναι η πολιτική βούληση.

Εδώ και μια βδομάδα έχει πάρει σάρκα και οστά το Γενικό Σύστημα Υγείας. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε στον τόπο μας τις τελευταίες δεκαετίες. Και που έγινε από αυτή την διακυβέρνηση. Από την κυβέρνηση του πρόεδρου Αναστασιάδη. Οι μεταρρυθμίσεις δε γίνονται με λόγια, ούτε με προθέσεις αλλά με πράξεις. Με το πρώτο, το πιο απαραίτητο συστατικό να είναι η πολιτική βούληση.

Αυτή η πολιτική βούληση του προέδρου Αναστασιάδη, των υπουργών υγείας αυτής της διακυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού έβαλε το νερό στο αυλάκι και σήμερα βιώνουμε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση. Ανάλογη πολιτικά προηγούμενη πράξη και πάλι από την διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, έλαβε χώρα το 2001 με τον νόμο που ίδρυε τον ΟΑΥ.

Κάτι απαραίτητο για να γίνει το ΓΕΣΥ. Από τότε, έπρεπε να περάσουν άλλα δεκαπέντε χρόνια, να έρθει πάλι ο ΔΗΣΥ στην εξουσία για να γίνει πράξη το ΓΕΣΥ. Στο μεσοδιάστημα, παρά του ότι μεσολάβησαν τόσα χρόνια και δύο διακυβερνήσεις, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Σήμερα είμαστε στο δια ταύτα. Και πρέπει άπαντες να ενισχύσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση, χωρίς να στεκόμαστε ασκώντας στείρα κριτική στα όποια προβλήματα εμφανίζονται και τα οποία ξεπερνιούνται μέρα με την ημέρα.

Είναι αυτή άλλωστε η μεταρρύθμιση που σκοπό έχει να βελτιώσει άρδην το επίπεδο παρερχομένων υπηρεσιών υγείας για όλους μας. Και από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Λευκωσία 7/6/2019

https://www.youtube.com/watch?v=j8lnW8aDx4c

Share this post