Εγκαίνια γραφείων τοπικής επιτροπής Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο

Εγκαίνια γραφείων τοπικής επιτροπής Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο

Σίγουρα το ότι εκπροσωπείται η ΝΔ σε ένα ανώτατο επίπεδο εδώ σήμερα σε  αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, είναι κάτι το οποίο μας τιμά και εμάς ιδιαίτερα και καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία.

Έλαβαν χώρα σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην παρουσία του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, βουλευτών και στελεχών του κόμματος, τα εγκαίνια των γραφείων της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού μιλώντας για τα εγκαίνια, τόνισε τα εξής:

«Είναι με μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε σήμερα την ηγετική ομάδα από τη Νέα Δημοκρατία και τελούμε τα εγκαίνια του γραφείου της τοπικής επιτροπής στην Κύπρο, εδώ στο κτήριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης ως ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη των αδελφικών σχέσεων των δυο παρατάξεων, των άρρηκτων δεσμών που έχουμε, της αγαστής συνεργασίας που συνεχώς οικοδομούμε και συνεχίζουμε να οικοδομούμε. Και είναι και με συγκίνηση που τελέσαμε πάνω πριν από λίγα λεπτά τα εγκαίνια του γραφείου της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου, της Επιτροπής εδώ στην Κύπρο. Και σίγουρα το ότι εκπροσωπείται η ΝΔ σε ένα ανώτατο επίπεδο εδώ σήμερα σε  αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, είναι κάτι το οποίο μας τιμά και εμάς ιδιαίτερα και καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Στεργίου Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε τα εξής:

«Εγώ θα ήθελα πραγματικά να εκφράσω τις ευχαριστίες εκ μέρους του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Άλλωστε είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε πριν από λίγο με τον Πρόεδρο, κύριο Νεοφύτου, οπότε νομίζω ότι η σημερινή εκδήλωση όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Βουλευτής νωρίτερα, επιβεβαιώνει μια μακροχρόνια, στενή σχέση συνεργασίας που διέπει τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η σχέση μάλιστα, σήμερα παίρνει και μια διάσταση συγκατοίκησης γιατί με μια πολύ ευγενική χειρονομία από την πλευρά του Δημοκρατικού Συναγερμού, πλέον το γραφείο της οργάνωσης μας εδώ στην Κύπρο, θα φιλοξενείται στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.  Όμως ξέρετε νομίζω ότι ζούμε σε μια πού ενδιαφέρουσα συγκυρία και οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, καθιστούν αρκετά κρίσιμη αυτή τη συγκυρία. Άρα λοιπόν οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, Κύπρου και Ελλάδος θα πρέπει να γίνουν και είναι πολύ ισχυρές και πρέπει να γίνουνε ακόμα πιο αποτελεσματικές. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο εδώ και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε μια κοινή συμπόρευση  σε όλα τα διεθνή φόρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις. Όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις που έχει στις δυο χώρες αλλά και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η εκμετάλλευση των οικονομικών ζωνών, η προκλητικότητα της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα αλλά και άλλες πολύ σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και προφανώς ενδιαφέρουν ιδιαίτερά τις δυο χώρες. Όμως για εμάς έχει και μια άλλη σημασία, εννοώ ως Νέα Δημοκρατία, η σημερινή επίσκεψη εδώ στη Λευκωσία.  Πριν από λίγες εβδομάδες με μια πολύ υψηλή πλειοψηφία,  υπερψηφίστηκε ο νόμος για τη διευκόλυνση των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού ώστε να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ξεκινάμε μια πανευρωπαϊκή ίσως και παγκόσμια προσπάθεια  ενεργοποίησης, ευαισθητοποίησης των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού από εδώ σήμερα, από την Κύπρο και από τη Λευκωσία γιατί εδώ ζει μια πολύ δυναμική κοινότητα  Ελλήνων εκλογέων, Ελλήνων οι οποίοι μπορεί να μην ζούνε στην Ελλάδα αλλά ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις της χώρας μας και πλέον έχουν τη δυνατότητα εδώ από τον τόπο που διαμένουν, όπου εργάζονται, όπου φοιτούν να ψηφίσουν εφόσον αξιοποιήσουν τη νέα νομοθεσία. Άρα λοιπόν έχει και μια συμβολική διάσταση η σημερινή μας επίσκεψη γιατί ξεκινάμε από τους Ελλαδίτες οι οποίοι ζουν στην Κύπρο και πλέον μπορούν να συμμετέχουν με την ψήφο τους ενεργά στα τεκταινόμενα της Ελλάδος. Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα πάλι κλείνοντας να ευχαριστήσω θερμά τον Δημοκρατικό  Συναγερμό, την ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και να σας πω ότι νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί  βρίσκομαι σε αυτό εδώ το κτήριο, το κτήριο Γλαύκος Κληρίδης.»

 

 

Share this post