Εφαρμοσμένη πολιτική

Εφαρμοσμένη πολιτική

Σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να μιλήσουμε τη γλώσσα της γενιάς μας. Και η δική μας η γενιά δεν ξεγελιέται με επικίνδυνες εξαγγελίες που στερούνται λογικής και κοστολόγησης. Η δική μας η γενιά χρειάζεται από μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Χρειάζεται το πολιτικό πλαίσιο για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη.

Η ψήφιση κάθε χρόνο του κρατικού προϋπολογισμού είναι πράξη ευθύνης. Ο κάθε βουλευτής, η κάθε παράταξη, το κάθε κόμμα και κίνημα με την ψήφιση ή την καταψήφιση στέλνει το δικό του μήνυμα, ξεδιπλώνει ή μαζεύει το δικό του όραμα και την δική του πρόταση για το μέλλον της χώρας μας. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχει η κυβέρνηση που καταθέτει τον προϋπολογισμό. Είναι άλλωστε αυτή την πρόταση που συζητήσαμε και ψηφίσαμε την περασμένη Τετάρτη. Συζητούμε τον συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχεδιασμό που ξεδιπλώνει την στρατηγική για την επόμενη χρόνια και την επόμενη πενταετία της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη. Μιλάμε για εφαρμοσμένη πολιτική και όχι για προεκλογικές εξαγγελίες που ακούμε αυτήν την περίοδο ως πυροτεχνήματα, ατάκτως εκτοξευθέντα, χωρίς λογική, σχεδιασμό και κοστολόγηση.

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της πρότασης του προέδρου Αναστασιάδη από τους ανθυποψηφίους του. Ο θαθακισμός που έκρευσε και εκτράφηκε το 80 δεν βρίσκει απήχηση σήμερα. Σήμερα χρειάζονται σοβαρές προσεγγίσεις, προτάσεις με πραγματισμό και κοστολόγηση. Να λέμε για ζητήματα και πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν. Το σχέδιο του Νίκου Αναστασιάδη για το 2023 είναι συνυφασμένο με τις προοπτικές της χώρας μας. Είναι η συνέχιση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σήμερα. Είναι η εξέλιξη του σχεδιασμού σε όλο το φάσμα της πολιτικής βεντάλιας.

Σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να μιλήσουμε τη γλώσσα της γενιάς μας. Και η δική μας η γενιά δεν ξεγελιέται με επικίνδυνες εξαγγελίες που στερούνται λογικής και κοστολόγησης. Η δική μας η γενιά χρειάζεται από μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Χρειάζεται το πολιτικό πλαίσιο για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη

Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε. Κυρίως για το ποια Κύπρο θέλουμε, για μας και για τα παιδιά μας. Εμείς δεν δικαιούμαστε να είμαστε ικανοποιημένοι με μισόλογα και ασάφειες και σίγουρα δεν πανηγυρίζουμε. Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό έχουμε μάθει ότι με πραγματισμό και μετριοπάθεια με συνεργασία και ειλικρίνεια προθέσεων, η σκληρή δουλειά επιβραβεύεται με αποτελέσματα. Κοιτώντας στα μάτια τους συμπολίτες μας μπορούμε να τους πούμε ότι η πολιτική, που είχε και έχει αντίκτυπο στις ζωές τους, μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο.

Η εφαρμοσμένη πολιτική δεν έχει καμία σχέση με προεκλογικά συνθήματα. Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ψηφιστεί, η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Εθνική Φρουρά μετά την μετεξέλιξη σε ημιεπαγγελματικό τον στρατό μας, η εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης εκπαιδευτικών από τον κατάλογο διορισίμων, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και η μείωση της γραφειοκρατίας αποτελούν μέρος του εφαρμοσμένου σχεδίου του Νίκου Αναστασιάδη για την Κύπρο που θέλουμε το 2023. Οι προοπτικές της χώρας δεν μπορούν να μην στηρίζονται σε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο. Και η πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη έχει σχεδιασμό. Δεν τον αναγγέλλει σήμερα. Είναι ήδη στα σκαριά. Είτε αφορά τον τουρισμό, όπου ο σχεδιασμός μιλά για διπλασιασμό του ΑΕΠ μέχρι το 2030, είτε αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ή τις εταιρίες έρευνας και καινοτομίας.

Σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να μιλήσουμε τη γλώσσα της γενιάς μας. Και η δική μας η γενιά δεν ξεγελιέται με επικίνδυνες εξαγγελίες που στερούνται λογικής και κοστολόγησης. Η δική μας η γενιά χρειάζεται από μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Χρειάζεται το πολιτικό πλαίσιο για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη. Με σταθερά βήματα που θα πάρουν την χώρα μπροστά. Με μια κυβέρνηση που να διασφαλίζει την υλοποίηση των αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος. Η δική μας η γενιά δεν θέλει πειραματισμούς αλλά ασφάλεια και σταθερότητα. Θέλει μια διακυβέρνηση στον τόπο που θα εξασφαλίζει ηρεμία ώστε η γενιά μας να μπορεί να ελπίζει και να οραματίζεται το αύριο. Όλα αυτά στην δική μας γενιά μπορεί αναμφίβολα να τα προσφέρει μόνο η επανεκλογή του προέδρου Αναστασιάδη.

Share this post