Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Οι κινήσεις της Τουρκίας δεν θα μείνουν αναπάντητες σε διπλωματικό επίπεδο. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ως κυβέρνηση.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε απερίφραστα για άλλη μια φορά τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο. Οι ενέργειες αυτές που σκοπό έχουν την επέκταση της κατοχής μέσα στο πλαίσιο της επεκτατικής βουλιμίας της Τουρκίας, αποτελούν κατάφορη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Και πιο συγκεκριμένα του ψηφίσματος 550 που θεωρεί ότι οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων, άλλων πλην των κατοίκων τους, δεν είναι αποδεκτές.

Τα βήματα και τα όπλα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, είναι πολιτικά. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κινούνται σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, με σκοπό την αποτροπή νέων τετελεσμένων εκ μέρους της Τουρκίας.

Πάγια θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελεί πως πρέπει να επαναρχίσει ο διάλογος από εκεί που έμεινε στο Κρανς Μοντανά για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Αυτή είναι η ουσία στην οποία όλοι πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι και όχι σε άλλα δευτερευούσης σημασίας ζητήματα. Οι κινήσεις της Τουρκίας δεν θα μείνουν αναπάντητες σε διπλωματικό επίπεδο. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ως κυβέρνηση.

 

 

Share this post