Κατοχύρωση σήματος χαλουμιού.

Κατοχύρωση σήματος χαλουμιού.

Το χαλούμι είναι εθνικός πλούτος, περιουσία της Κύπρου και πρέπει άπαντες να κινούμαστε με γνώμονα την προστασία του. 

Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε και από τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ανακτήσει το εμπορικό σήμα για το χαλούμι. Κάτι που ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα πνευματικής ιδιοκτησίας της Μεγάλης Βρετανίας. Με αυτό τον τρόπο διορθώθηκε ένα λάθος που θα είχε μέγιστο κόστος για τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, έγιναν στοχευμένες κινήσεις για προστασία του κοινοτικού σήματος για το χαλλούμι, αφού στη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ προνοείται μετατροπή του Κοινοτικού Σήματος σε αντίστοιχο Εμπορικό Σήμα Ηνωμένου Βασιλείου.

Το χαλούμι είναι εθνικός πλούτος, περιουσία της Κύπρου και πρέπει άπαντες να κινούμαστε με γνώμονα την προστασία του. Γεγονός που έγινε και με τη συνεργασία του αρμόδιου υπουργείου με τη γενική εισαγγελία, όλο το προηγούμενο διάστημα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τον υπουργό κ. Λακκοτρύπη και το Γενικό Εισαγγελέα για τη θετική κατάληξη της υπόθεσης. 

Η μάχη κερδήθηκε. Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος θα έχει ισχύ μέχρι τον Μάιο του 2028. Και διασφαλίζεται επίσης η συνέχιση της ανοδικής πορείας των εξαγωγών του παραδοσιακού προϊόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως των εξελίξεων με το Brexit.

Share this post