Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών | 08.09.2021

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών | 08.09.2021

Όπως δηλώσαμε και την προηγούμενη Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών η συνέχιση της συζήτησης και η κατάληξη και η ψήφιση νόμου για το Πόθεν Έσχες είναι προτεραιότητα για όλη την Επιτροπή.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τόσο την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής για την προίκα που μας έχει αφήσει με το ενοποιημένο κείμενο όσο και τους συναδέλφους σ΄ αυτή τη σύνθεση για τη θετική τους ενέργεια για να συμβάλουμε όλοι στο να καταλήξουμε σ΄ ένα νόμο στον οποίο θα επικρατεί η διαφάνεια και η λογοδοσία.

Σήμερα καλέσαμε τεχνοκράτες, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και πράγματι, οι εισηγήσεις τους ήταν βοηθητικές.

Ξεκινήσαμε την κατ’ άρθρο συζήτηση, θα συνεχίσουμε τις επόμενες εβδομάδες καλώντας κι άλλους εξειδικευμένους που μπορούν να βοηθήσουν στο να καταλήξουμε και άμεσα αλλά το σημαντικότερο να δημιουργήσουμε ή να μετεξελίξουμε το νόμο του Πόθεν Έσχες σ΄ ένα νόμο όπου θα πάψουν να υπάρχουν σκιές ή κατ΄ ελάχιστον να μειωθούν οι σκιές όσο το δυνατό περισσότερο.

Share this post