Μέτρα στήριξης πρωτογενή τομέα

Μέτρα στήριξης πρωτογενή τομέα

Λειτουργώντας έγκαιρα και αποτελεσματικά, στη βάση των αναγκών κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, η αντίδραση της κυβέρνησης και εδώ είναι άμεση και ενισχυτική προς τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Ο πρωτογενής τομέας και η διαρκής στήριξή του είναι ψηλά στις προτεραιότητες του Δημοκρατικού Συναγερμού και της κυβέρνησης. Από την αρχή της πανδημίας το Υπουργείο Γεωργίας κατέθεσε εισηγήσεις, που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και ενισχύουν ουσιαστικά τους αγρότες μας.

Αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Γεωργίας, όπως μας ενημέρωσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επεξεργάζεται ένα δεύτερο πακέτο μέτρων που θα εγκριθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Λειτουργώντας έγκαιρα και αποτελεσματικά, στη βάση των αναγκών κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, η αντίδραση της κυβέρνησης και εδώ είναι άμεση και ενισχυτική προς τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα. Με τα ίδια αντανακλαστικά το αρμόδιο υπουργείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και είναι έτοιμο αν χρειαστεί να ενισχύσει τους παραγωγούς και άλλων κλάδων.

Ο πρωτογενής τομέας έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Στα νέα δεδομένα ο ρόλος αυτός είναι ενισχυμένος. Χρειάζεται να πιστέψουμε στα προϊόντα του τόπου μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε στον τομέα αυτό και στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων μας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός το πιστεύουμε και ενισχύουμε τους ανθρώπους που παράγουν.

 

Share this post