Μεταναστευτικό-Προσφυγικό

Μεταναστευτικό-Προσφυγικό

Αυτό πράττει το πολιτικό κόμμα που έχει αίσθηση της ευθύνης του. Καταθέτει προτάσεις και δεν αρέσκεται σε συνθηματολογία και μηδενισμό, ανεξαρτήτου θέματος.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αποτελούσε και αποτελεί για την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό θέμα μεγάλης προτεραιότητας αφού πριν και πάνω από όλα είναι ένα θέμα ανθρωπιστικό. Με τη δέουσα ευαισθησία λοιπόν στην αντιμετώπιση αυτού του ανθρωπιστικού θέματος και σεβόμενοι τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτουμε επί τάπητος πολιτικές για τη διαχείρισή του.

Μην παραγνωρίζοντας και το γεγονός ότι η χώρα μας δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η συνάντηση του Υπουργού των Εσωτερικών, του κ. Νουρή με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο επίτροπο για το μεταναστευτικό  κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αποτελεί ακόμη ένα βήμα ως προς τη σύμπραξη της ΕΕ με τη χώρα μας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Κατανοούμε όλοι πως χρειαζόμαστε ως χώρα την ενίσχυση και την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα.

Εδώ ούτε αντιπολιτευτικές κορώνες χωράνε ούτε μηδενιστική ρητορική. Και οι προτάσεις που θέτει ο Υπουργός των Εσωτερικών και συνολικά οι πολιτικές που εκπονούνται για το θέμα, εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Προτάσεις και πολιτικές που θα βρεθούν και στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός την προσεχή Παρασκευή. Αυτό πράττει το πολιτικό κόμμα που έχει αίσθηση της ευθύνης του. Καταθέτει προτάσεις και δεν αρέσκεται σε συνθηματολογία και μηδενισμό, ανεξαρτήτου θέματος.

 

Share this post