Μεταναστευτικό

Μεταναστευτικό

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό με πραγματισμό και ορθολογισμό.

Το μεταναστευτικό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει και να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε. Η βασική θέση αρχής του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι πως δεν μπορούμε να δεχτούμε στη χώρα μας όλους όσους έρχονται αλλά και δεν μπορούμε να τους διώξουμε όλους. Μακριά από μας τα συνθήματα του ΑΚΕΛ για ρατσισμό και ξενοφοβία και μακριά από μας και οι εθνικιστικές προσεγγίσεις που υιοθετούν πολιτικές χωρίς ανθρωπιστικές προσεγγίσεις. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με πραγματισμό και ορθολογισμό. Και να δούμε τα δεδομένα, και να τα διαβάσουμε σωστά. Και τα δεδομένα είναι πως έχουμε την ευαισθησία στην αντιμετώπιση ενός ανθρωπιστικού θέματος και σεβόμαστε τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά οι ροές των αιτητών πολιτικού ασύλου έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε τους μηχανισμούς για γρήγορη εξέταση αυτών των αιτήσεων, να παραμένουν για σύντομο χρονικό διάστημα της εξέτασης σε κλειστό κέντρο, και να επιστρέφουν όσοι προέρχονται από ασφαλείς χώρες. Σε αυτή τη διαδικασία χρειαζόμαστε την αρωγή και την ενίσχυση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία και μια άλλη κατηγορία αιτητών πολιτικού ασύλου που δεν καταφτάνουν τώρα στη χώρα μας, αλλά είναι άνθρωποι που έρχονται είτε για να φοιτήσουν είτε για να εργαστούν. Σε μια συνολική προσέγγιση χρειάζεται να βρούμε λύσεις και για τους εικονικούς γάμους που γίνονται και που επιβαρύνουν το όλο ζήτημα. Σήμερα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε και όλο το φάσμα των θεμάτων που προκύπτουν από το μεταναστευτικό και άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών ειδικά σε βεβαρημένες περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας. Εμείς καλούμε την αστυνομία να επιτελέσει το έργο της, κλείνοντας τα αυτιά σε φωνές που θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και να λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.

Σε συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα προβεί ο πρόεδρος της παράταξης κ. Αβέρωφ Νεοφύτου την προσεχή Παρασκευή σε γεύμα εργασία που θα παρατεθεί με την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας του υπουργού μετανάστευσης της Ελλάδας κ. Μυταράκης».

 

 

Share this post