Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Η χθεσινή είναι μια ιστορική μέρα για τη δικαιοσύνη, για τη χώρα, για τους πολίτες. Η μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό των δικαστηρίων, την εξειδίκευση, τον αλληλοέλεγχο, την ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Προϋποθέτουν, πρωτίστως πολιτική βούληση που η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποδείξαμε και σε αυτή την αλλαγή πως διαθέτουμε. Προϋποθέτουν επίσης επιμονή και όραμα κυρίως από τους συγγραφείς. Ο Ιωνάς Νικολάου, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, συνέταξε και παρουσίασε τον Μάιο του 2019 τα νομοσχέδια. Νομοσχέδια που δημιουργήθηκαν με κόπο, διαβούλευση και συλλογική προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Καθοριστική ήταν βεβαίως και η συμβολή στην προώθηση και τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων από τους επόμενους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαββίδη και Έμιλυ Γιολίτη και ειδικότερα της νυν υπουργού Στέφης Δράκου. Καταλυτική η συνεισφορά του Προέδρου της Επιτροπής Νομικών, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της παράταξης Νίκου Τορναρίτη, όπου πέτυχε τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων τις οποίες δημόσια ευχαριστούμε.

Για να προχωρήσεις σε μεταρρυθμίσεις χρειάζεται να ξέρεις γιατί το κάνεις. Εμείς γνωρίζουμε πως είμαστε στην πολιτική για να υπηρετούμε το συμφέρον των πολλών. Και στο ΓεΣΥ, και στην τοπική αυτοδιοίκηση, και στη δημόσιαυπηρεσία και χτες στη δικαιοσύνη. Και σε όσες άλλες μεταρρυθμίσεις κάναμε. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Share this post