Μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του Γενικού Συστήματος Υγείας

Μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του Γενικού Συστήματος Υγείας

Η μεταρρύθμιση στην υγεία αποτελεί μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση. Είναι το αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που τόλμησε και έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να έχουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας απρόσκοπτη πρόσβαση στο υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας.

Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα. Μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του Γενικού Συστήματος Υγείας. Η μεταρρύθμιση στην υγεία αποτελεί μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση. Είναι το αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που τόλμησε και έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να έχουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας απρόσκοπτη πρόσβαση στο υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας.

Το ΓεΣΥ, μπήκε σε εφαρμογή πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Αγκαλιάστηκε από την κοινωνία. Το εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Δοκιμάστηκε και άντεξε στην πανδημία τους προηγούμενους μήνες. Αναγνωρίσαμε όλοι την αξία να έχουμε ως χώρα, ένα καθολικό Γενικό Σύστημα Υγείας.

Τώρα μπαίνουμε στην εφαρμογή της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης. Είναι ένα στοίχημα που και αυτό θα το κερδίσουμε. Ήδη έχουμε την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Κανείς δεν αναμένει να μην υπάρχουν θέματα στους πρώτους μήνες εφαρμογής της δεύτερης φάσης. Το ζήτημα είναι να καταφέρουμε, ως πολιτεία, να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Και θα τα καταφέρουμε.

 

Share this post