Ρυθμός ανάπτυξης κυπριακής οικονομίας

Ρυθμός ανάπτυξης κυπριακής οικονομίας

Στο 3.3% ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2019. Ταπεινά και με ορθολογισμό συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ανακοινώθηκε σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία πως ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 ήταν 3.2%. Mε αυτό το δεδομένο, ο ρυθμός ανάπτυξης του έτους ήταν 3.3%. Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προβλέψεις για το 2020. Για την Κύπρο, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι στο 2.8%, κάτι που σημαίνει πως η χώρα μας θα έχει για 6ο συνεχή χρόνο ένα θετικό, ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, που θα είναι διπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Για μας, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολλά περισσότερα από έναν αριθμό. Και αυτές οι ανακοινώσεις δεν γίνονται ούτε για να πανηγυρίσουμε αλλά ούτε για να εφησυχάσουμε. Γίνονται ακριβώς για να επαναλαμβάνουμε πως είμαστε στη μέση του δρόμου, και πως η προσπάθεια ορθολογισμού και στην οικονομία συνεχίζεται. Η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θέλει τους πολίτες αυτής της χώρας να είναι περήφανοι και αξιοπρεπείς είναι σε εξέλιξη.

Θέλουμε μια οικονομία που να παράγει, θέλουμε ανθρώπους να εργάζονται. Η ραγδαία αύξηση στην απασχόληση των τελευταίων χρόνων αντικατοπτρίζει και τη θέλησή μας για πλήρη απασχόληση. Η μείωση της ανεργίας από το 18 στο 6 % δεν έγινε με μαγικό ραβδί. Έγινε με επιμονή και πίστη στους παραγωγικούς ανθρώπους της χώρας μας. Έγινε με αξιοποίηση του θετικού επιχειρηματικού  κλίματος, με αξιοποίηση του ισχυρού περιβάλλοντος που δημιουργούμε τα τελευταία επτά χρόνια.

Ακούσαμε και σήμερα από το ΑΚΕΛ, από τον Γενικό του Γραμματέα, από το βήμα μάλιστα του Οικονομικού Φόρουμ που διοργάνωσαν, την ίδια παλαιολιθική ιστορία. Να τα μηδενίζουν όλα. Να ρίχνουν κατάρες στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας, να δαιμονοποιούν την επιχειρηματικότητα, να αναζητούν με ρομαντισμό, οικονομικά μοντέλα που κατέρρευσαν και που μας κατέστρεψαν. Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους να νοσταλγούν ό, τι επιθυμούν.

Μπορούσαμε να τους πούμε πως οι απαντήσεις έρχονται από την στατιστική υπηρεσία του κράτους μας ή από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή. Επειδή όμως, δεν καταλαβαίνουν από αριθμούς τους λέμε πως τις απαντήσεις τις δίνουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι της χώρας μας που βρίσκουν την αξιοπρέπειά τους. Που στο βλέμμα τους έχουν τη θέληση, και στέκονται στα δικά τους πόδια με περηφάνια.  Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της συνέχισης της ανάπτυξης. Ταπεινά και με ορθολογισμό.

 

Share this post