Στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η πίστη μας στον πρωτογενή τομέα είναι διαχρονική. Όπως και κάθε προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης.

Αποφασίστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η επιπλέον στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα μ’ ένα συνολικό ποσό των 4.6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ενίσχυση αυτή αφορά τους αιγοπροβατοτρόφους, τους αμπελουργούς, τους παραγωγούς λαχανικών, φρέσκων αρωματικών φυτών και φράουλας, τους ανθοκόμους, τους παραγωγούς που πωλούν στις λαϊκές, τους καλλιεργητές εσπεριδοειδών αλλά και γεωργούς που αρδεύουν σε περιοχές εκτός κυβερνητικών έργων και δεν επωφελούνται από το πρώτο πακέτο στήριξης.

Η πίστη μας στον πρωτογενή τομέα είναι διαχρονική. Όπως και κάθε προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης. Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποδεικνύουμε στην πράξη αυτή μας την πίστη. Η στήριξη που λαμβάνουν οι άνθρωποι της γης από την κυβέρνηση, είναι σημαντική για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν τη συγκυρία.

Η αξιοποίηση των προϊόντων του τόπου μας αποκτά μια πρόσθετη αξία. Αυτή την αξία χρειάζεται να την αξιοποιήσουμε με στρατηγική και σχεδιασμό προς όφελος και των ανθρώπων του τομέα αλλά και προς όφελος του τόπου μας.

 

 

Share this post