Συνάντηση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή

Συνάντηση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή

Τις γενικότερες προκλήσεις αλλά και τις επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, συζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στην παρουσία και εκπροσώπων του Παναγροτικού Συνδέσμου.

Ο κ. Νεοφύτου, συζήτησε με τον Υπουργό τους τρόπους επιτυχούς διαχείρισης των προκλήσεων αυτών και, προς την κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Ειδικότερα, εισηγήθηκε, πρώτον: Να μην χρεώνεται το νερό στους αγρότες όσο υπάρχει υπερχείλιση των φραγμάτων.

Δεύτερον, μηδενική χρέωση για όσους γεωργούς χρησιμοποίησαν νερό για προστασία των καλλιεργειών τους κατά τις ημέρες που αυτές απειλούνταν με καταστροφή από τον παγετό και μη υπολογισμός της ποσότητας στο ετήσιο ποσοστό τους.

Τρίτον, ο κ. Νεοφύτου εισηγήθηκε στον Υπουργό συγκεκριμένα μέτρα για περαιτέρω στήριξη του αγροτικού κόσμου, και ειδικά των γεωργών και κτηνοτρόφων, κατά την περίοδο της πρωτοφανούς και παρατεταμένης κρίσης που διανύουμε, λόγω αρχικά της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στη συνέχεια.

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, άκουσε με προσοχή το σύνολο των εισηγήσεων του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ευχαρίστησε θερμά, αναφέροντας πως θα τις εξετάσει θετικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας και ακολούθως θα παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου, για λήψη των κατάλληλων αποφάσεων.

Share this post