Το ΑΚΕΛ κάνει άστοχη πολιτική επικοινωνία και στο μεταναστευτικό, χάνοντας το νόημα των λέξεων.

Το ΑΚΕΛ κάνει άστοχη πολιτική επικοινωνία και στο μεταναστευτικό, χάνοντας το νόημα των λέξεων.

Καλά θα κάνει το ΑΚΕΛ όσο κι αν αποστρέφεται την Ευρώπη, να εξετάζει και το τι λένε οι Υπ. Εσωτερικών της ΕΕ.

Όπως έκανε γνωστό μετά τις επαφές που είχε στο Ζάγκρεμπ ο Υπουργός των Εσωτερικών με ομολόγους του της ΕΕ, διαφοροποιείται η μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου, με συγκεκριμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Το οποίο μετεξελίσσεται σε μείζον θέμα για τις μικρές δυνατότητες που έχει η χώρα μας.

Ανάμεσα στα μέτρα που διεκδίκησε η Κυπριακή Δημοκρατία στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, δεσπόζουν:

  • • η συγκρότηση καταλόγου ασφαλών χωρών, (δηλαδή χωρών που δεν είναι εμπόλεμες και μπορούν να δεχτούν πίσω υπηκόους τους),
  • • η ενεργοποίηση μηχανισμών επιστροφής σε τρίτες χώρες, από τη Frontex,
  • • η παροχή τεχνικής υποστήριξης για τα υπό δημιουργία κλειστά κέντρα. Κάτι που είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Εκεί θα εξετάζεται το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και ποιοι όχι και με τη βοήθεια της Frontex θα επιστρέφουν ασφαλείς στην πατρίδα τους.

Και ενώ γίνεται αυτή η προσπάθεια, για ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη, το ΑΚΕΛ βρήκε άλλη μια ευκαιρία για μηδενισμό. Υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά προάγουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Ενώ ανησυχούν, δήθεν, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει τις αιτήσεις ασύλου.

Καλά θα κάνει το ΑΚΕΛ όσο κι αν αποστρέφεται την Ευρώπη, να εξετάζει και το τι λένε οι Υπ. Εσωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι αναγνωρίζουν το δυσανάλογο βάρος που σηκώνει η Κύπρος. Σε καμία περίπτωση η Κύπρος μας και εμείς δεν αρνηθήκαμε την ευθύνη διαχείρισης που μας αναλογεί ως ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ στο μεταναστευτικό. Και παίρνουμε μέτρα όπως κάνουν όλες οι χώρες.

Αλλά το ΑΚΕΛ κάνει άστοχη πολιτική επικοινωνία και στο μεταναστευτικό, χάνοντας το νόημα των λέξεων όπως η ξενοφοβία και ο ρατσισμός που τις βάζει σαν ταμπέλα για να κάνει εντύπωση. Και η κακόβουλη αντιπολίτευση πρέπει να έχει τα όριά της.

 

Share this post