Δήλωση για το ΓΕΣΥ 09/07/2019

Δήλωση για το ΓΕΣΥ 09/07/2019

Το ΓεΣΥ μαζί με τις θετικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες υγείας, επιτάσσει και αλλαγή νοοτροπίας.

Το ΓεΣΥ είναι από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις  που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ως τέτοια, και όπως έχουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώσει και στο παρελθόν, απαιτεί από όλους μας και υπομονή αλλά και κατανόηση ως την ημέρα που το σύστημα θα λειτουργεί ολοκληρωμένα με τις μικρότερες δυνατών, αδυναμίες.

Σε αυτό το πλαίσιο κι ενώ ακόμη και το Υπ. Υγείας συμφωνεί ότι υπάρχουν κενά και ζήτημα στελέχωσης σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως των ΤΑΕΠ, και με σεβασμό στο δικαίωμα της απεργίας που είναι κατοχυρωμένο, θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι πως αυτή η απόφαση  αυτή την ώρα δεν εξυπηρετεί θετικά τη μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ.

Στόχος είναι η ολιστική αναδιοργάνωση των ΤΑΕΠ και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σταδιακά. Γι’ αυτό και ως Δημοκρατικός Συναγερμός καλούμε και πάλι όλους τους εμπλεκόμενους στο ΓεΣΥ, να επιδείξουν τη δέουσα υπομονή και κατανόηση αλλά και πνεύμα διαλόγου ώστε σε συνεργασία με τον Υπ. Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ να ξεπεραστούν προοδευτικά τα όποια προβλήματα.

Καμία μεταρρύθμιση δεν λειτούργησε άψογα από την πρώτη ημέρα. Και μια τέτοια μεταρρύθμιση όπως το ΓεΣΥ μαζί με τις θετικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες υγείας, επιτάσσει και αλλαγή νοοτροπίας.

Λευκωσία 9/7/2019

Share this post