Το διακύβευμα των εκλογών

Το διακύβευμα των εκλογών

Το «πάντρεμα» των όσων έγιναν αυτά τα χρόνια, με όλα όσα προγραμματίζονται στα επόμενα χρόνια είναι η καλύτερη συνταγή για να καταφέρουμε να φτιάξουμε την Κύπρο της νέας εποχής. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει πως έχει το «μέταλλο» να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουμε αυτή την Κύπρο που θέλουμε

Από σήμερα μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Αυτές τις μέρες θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Είναι οι μέρες που χαιρόμαστε περισσότερο, εμείς του μικρόκοσμου της πολιτικής. Γιατί ακριβώς μεγαλώνει ο δικός μας κύκλος και συναντά τον κύκλο της κοινωνίας. Αύριο θα έχουμε την τηλεμαχία των υποψηφίων, θα ζεστάνει και άλλο το «αίμα» των ημερών. Είναι αυτές τις μέρες που οι αναποφάσιστοι θα επιλέξουν. Είναι αυτές τις μέρες που χρειάζεται να είμαστε όλοι όσο πιο ψύχραιμοι γίνεται, όσο πιο συγκεκριμένοι μπορούμε και σίγουρα όσο πιο πειστικοί.

Το «πάντρεμα» των όσων έγιναν αυτά τα χρόνια, με όλα όσα προγραμματίζονται στα επόμενα χρόνια είναι η καλύτερη συνταγή για να καταφέρουμε να φτιάξουμε την Κύπρο της νέας εποχής. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει πως έχει το «μέταλλο» να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουμε αυτή την Κύπρο που θέλουμε

Από το 2014 που αρθρογραφώ τακτικά, έγραφα πάντα τέτοιες μέρες για την σημαντικότητα της συμμετοχής στις εκλογές. Σήμερα δεν θα το κάνω με την ίδια ένταση. Όχι γιατί δεν πιστεύω στη συμμετοχή. Κάθε άλλο. Αλλά γιατί πιστεύω πως ο κάθε ένας από μας έχει την ευθύνη της πράξης του και της επιλογής του. Είτε της συμμετοχής είτε της μη συμμετοχής. Και σίγουρα έχει και την ευθύνη του τι επιλέγει και τι ψηφίζει.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι στο δικό μου μυαλό ξεκάθαρο. Χρειάζεται να συνεχίσουμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ασφάλειας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς για όλα όσα πετύχαμε αλλά με την συναίσθηση πως είμαστε στη μέση στου δρόμου. Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη που χρειαζόμαστε με σταθερά βήματα μπροστά. Χωρίς πειραματισμούς και σίγουρα χωρίς πισωγυρίσματα. Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια στην πατρίδα μας και σε κάθε ένα συμπολίτη μας δεν θα έρθει με συνθήματα. Με σχεδιασμό και στόχευση θα γίνουν. Η περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα με θέσεις αιχμής δεν μπορεί να μην είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της χώρας, με τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η μείωση της γραφειοκρατίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής δεν γίνεται με ευχολόγια. Με πράξεις γίνεται. Με συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται. Η ψηφιακή διακυβέρνηση προχωρά και πρέπει να ολοκληρωθεί.

Το «πάντρεμα» των όσων έγιναν αυτά τα χρόνια, με όλα όσα προγραμματίζονται στα επόμενα χρόνια είναι η καλύτερη συνταγή για να καταφέρουμε να φτιάξουμε την Κύπρο της νέας εποχής. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει πως έχει το «μέταλλο» να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουμε αυτή την Κύπρο που θέλουμε. Οι μεταρρυθμίσεις που για χρόνια «σκονίζονταν» μεταξύ συρταριών και συμφερόντων προχώρησαν. Γενικό Σχέδιο Υγείας, μείωση στρατιωτικής θητείας, αλλαγή στο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, στόχευση κοινωνικών παροχών μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι οι πιο κραυγαλέες μιας σειράς μεταρρυθμίσεων.

Την άλλη Κυριακή στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Πως δεν ρισκάρουμε τον τόπο μας να επιστρέψει σε εποχές που δεν μας ταιριάζουν αλλά και πως χορτάσαμε από πειράματα. Την άλλη Κυριακή δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την Κύπρο που θέλουμε. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Νίκο Αναστασιάδη είναι μήνυμα για την σταθερότητα και την ανάπτυξη που θέλουμε για τον τόπο μας. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η εμπιστοσύνη τόσο πιο δυνατό και το μήνυμα. Με σταθερότητα προχωράμε μπροστά. Καλή ψήφο σε όλους.

Share this post