🔵 10+1 Προτάσεις για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού 🔵

🔵 10+1 Προτάσεις για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού 🔵

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου είχα την ευκαιρία να ξεδιπλώσω το πλάνο μου για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως υποψήφιος για την προεδρία του.

Πιστεύω βαθιά ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, μια καθαρή αλλαγή.  Και νέο ξεκίνημα, θα πει κυρίως 3 πράγματα:

Θα πει ενότητα. Όλον αυτόν τον καιρό, η παράταξή μας τραυματίστηκε. Η βάση μας διασπάστηκε, κάποιοι αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Ήρθε η ώρα αυτά να τα αφήσουμε πίσω μας. Και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Σημαίνει, επίσης, καθαρές θέσεις. Σύγχρονος προγραμματικός λόγος για όλα. Από το εθνικό θέμα μέχρι την οικονομία και τη διοίκηση του κράτους. Για το μέλλον αυτού του τόπου.

Νέο ξεκίνημα, όμως, σημαίνει πάνω απ’ όλα αληθινή αλλαγή, καθαρή αλλαγή. Στο κόμμα και στη λειτουργία του. Με διαφάνεια παντού. Σύγχρονη οργάνωση. 

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία ο ΔΗΣΥ πρέπει να ξαναγίνει ένα κόμμα μελών. Να πάρει δύναμη από τη βάση του. Μόνο έτσι θα ξαναβρεί το σφρίγος του, το βηματισμό του τη περηφάνια του. Γι’ αυτό σήμερα προτείνω μια σειρά από αλλαγές, που θα βοηθήσουν να ξαναβρούμε το δυναμισμό μας.

Αυτό είναι το αδιάσπαστο τρίπτυχο για το νέο ξεκίνημα του Δημοκρατικού Συναγερμού: Ενότητα – Καθαρές θέσεις – Αληθινή αλλαγή. Και έτσι θέλω να προχωρήσουμε μπροστά.

Καταθέτω, λοιπόν, 10 +1 προτάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού Συναγερμού:

 1. Ο υποψήφιος του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα επιλέγεται ή θα επικυρώνεται δεσμευτικά από τα μέλη του κόμματος. 
 1. Θεσμοθέτηση ετήσιου συνεδρίου στρατηγικής και θέσεων του κόμματος στα πρότυπα των Βρετανικών κομμάτων. Συνέδριο όχι για να εκλέξουμε όργανα, αλλά για να επικαιροποιούμε το πρόγραμμα και τη στρατηγική μας. 
 1. Εκλογή προέδρου του κόμματος σε δύο γύρους ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή.
 1. Καθιέρωση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων μεταξύ των μελών του κόμματος. 
 1. Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού εσωτερικής διαβούλευσης. Το κάθε μέλος να μπορεί να προτείνει επισήμως ή να καταθέσει τη γνώμη του χωρίς μεσολαβητές στην ηγεσία. 
 1. Διαφάνεια παντού. Το ημερήσιο πρόγραμμά μου θα είναι δημοσιευμένο. Όλες μου οι συναντήσεις, όλες μου οι δράσεις. 
 1. Τακτικές επισκέψεις της ηγεσίας σε κάθε «σπίτι» της Παράταξης σε όλη την Κύπρο. Κάθε δύο μήνες ομάδα με επικεφαλής από την ηγεσία θα είμαστε εκεί, να ακούμε, να συζητάμε, να ανατροφοδοτούμε. 
 1. Δημιουργία τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Και για να αξιοποιούνται στο έπακρο οι δυνατότητες του προσωπικού, κυρίως όμως για να προσεκλύσουμε, να εμπνεύσουμε και να αξιοποιήσουμε τα στελέχη που σήμερα χρειαζόμαστε από την κοινωνία. 
 1. Δημιουργία μητρώο πολιτικών στελεχών. Μέσα από μια πλατφόρμα, ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει «παρών», να αξιολογηθεί από το ανθρώπινο δυναμικό και να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. 
 2. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός να γίνει ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός. Από τις 13 του Μάρτη, ξεκινούν οι απαραίτητες μελέτες για να μπορέσουμε τον Μάιο, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, συλλογικά να υλοποιήσουμε το πλάνο εσωτερικής αναδόμησης. Η αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού να θεωρείται δεδομένη.
 1. Μέχρι τον Σεπτέμβρη, θα προχωρήσει το σχέδιο του εμπλουτισμού των τοπικών μας επιτροπών, των μικρότερων αλλά ουσιαστικότερων κυττάρων της παράταξής μας. Στόχος να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας των στελεχών μας, να εντάξουμε νέα στελέχη με φρέσκιες ιδέες, να ενθαρρύνουμε ως ηγεσία τα στελέχη αυτά για να εντάξουν νέες δράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο, όσα απασχολούν στην καθημερινότητα, τους συμπολίτες μας. 

Share this post