Αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων

Αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων

Με προτεραιότητα και πρώτη έγνοια την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικώνεπιστρέφουμε σιγάσιγά σε συνθήκες κανονικότητας.

Ανακοινώθηκαν σήμερα μετά τη σύσκεψη στον Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την ομαλή επαναφορά τους στο σχολικό περιβάλλον. Είναι ένας συνολικός σχεδιασμός, που λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους. Με προτεραιότητα και πρώτη έγνοια την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών, επιστρέφουμε σιγά-σιγά σε συνθήκες κανονικότητας.

Θέλουμε και σήμερα να επαναλάβουμε πως η επιτυχία της επανεκκίνησης κρίνεται από την ατομική και τη συλλογική ευθύνη του κάθε ενός και της κάθε μιας από μας. Η τήρηση των συστάσεων των ειδικών, η τήρηση των κανόνων αυτοπροστασίας πρέπει να είναι για όλους ευαγγέλιο και να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη των δεδομένων και πως προχωρά η σταδιακή επαναφορά. Η ετοιμότητα για τυχόν βελτίωση των αποφάσεων αν κι εφόσον χρειαστεί, είναι δεδομένη. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Έχουμε την πίστη στους ανθρώπους της χώρας μας, πως όλοι μαζί θα κάνουμε τα επόμενα βήματα με ασφάλεια και επιτυχία.

 

 

Share this post