Γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ

Γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μαθήματα προπαγάνδας που διδάχτηκαν στις πρώην κομμουνιστικές χώρες

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μαθήματα προπαγάνδας που διδάχτηκαν στις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Το πρώτο μάθημα προπαγάνδας λέει πως όσες περισσότερες φορές επαναλάβεις ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα γίνει το ψέμα αυτό. Αυτό συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε το 2013 και πως προηγουμένως ζούσαμε στον παράδεισο. Προσπαθούν να ξεχάσουν και μαζί με αυτούς εύχονται να ξεχάσει και όλη η κοινωνία, πως από το 2008 μέχρι το 2013 χάσαμε ως κοινωνία την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας. Προσπαθούν να ξεχάσουν και μαζί με αυτούς εύχονται να ξεχάσει και όλη η κοινωνία, τις ουρές στα κοινωνικά παντοπωλεία, το 18% του πληθυσμού που πέρασε στην ανεργία, τα λουκέτα έξω από τα καταστήματα.

Εμείς σήμερα δεν πανηγυρίζουμε. Διαπιστώνουμε όμως πως οι μέρες είναι καλύτερες από αυτές που μας κληροδότησε το ΑΚΕΛ. Η ανεργία είναι στο 7%, στα καταστήματα αντί να αναγράφεται ότι ενοικιάζονται, αναγράφεται ότι ζητούν προσωπικό και η αυτοπεποίθηση επέστρεψε στους πολίτες. Και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο, και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όπως αυτές που εξαγγέλθηκαν σήμερα για τη στεγαστική πολιτική. Είτε αρέσει στο ΑΚΕΛ, είτε δεν αρέσει.

Και επειδή σε εννέα μέρες έχουμε ευρωεκλογές, εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε συζήτηση για τις προτάσεις των κομμάτων. Γιατί εμείς έχουμε προτάσεις, που συνδιαμορφώθηκαν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον Υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Μάνφρεντ Βέμπερ. Για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο έξυπνη και πιο ανθρώπινη. Αλλά τι εισηγήσεις να περιμένουμε από το ΑΚΕΛ που στοχεύει στη ρήξη με την ΕΕ, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, όπως δηλώνουν στα συνέδρια που συμμετέχουν με τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης;

Εμείς απαντάμε πως δεν γυρίζουμε πίσω. Προχωρούμε μπροστά με δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό, για ισχυρή Κύπρο στην ΕΕ.

Λευκωσία 17/05/2019

Share this post