Δήλωση για Πασχαλινό Δώρο 22/4/2019

Δήλωση για Πασχαλινό Δώρο 22/4/2019

 Σημαντικές οι αποφάσεις για τη στήριξη των λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας

Η στήριξη του πολίτη και της οικογένειας, είναι προτεραιότητά μας. Και εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά είναι και βασικός πυλώνας πολιτικής στην διακυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη.

Είναι σημαντικό να αναφερόμαστε σε όσα έγιναν και γίνονται τα τελευταία χρόνια, τους προηγούμενους μήνες και σίγουρα τις τελευταίες μέρες. Χρειάζεται να θυμόμαστε πως γίνονται συνεχώς πράξεις, πολιτικές πράξεις που έχουν χειροπιαστό και άμεσο αποτέλεσμα σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη, στους λιγότερο τυχερούς συμπολίτες μας.

Έχουμε θεσπίσει από τον Δεκέμβρη του 2017 το Χριστουγεννιάτικο δώρο, μια σημαντική ενίσχυση προς τις οικογένειες που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση. Έχει δοθεί και τον Δεκέμβρη του 2017 και του 2018.

Η αύξηση στις χαμηλές συντάξεις, στους δικαιούχους της μικρής επιταγής έχει πραγματοποιηθεί από φέτος τον Ιανουάριο. Μια ενίσχυση, που ο προϋπολογισμός της φτάνει τα είκοσι εκατομμύρια ετησίως, και που προσθέτει από 40 με πενήντα ευρώ στο ύψος της επιταγής του κάθε δικαιούχου. Ένα σημαντικό και μόνιμο μέτρο που σκοπεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Αυτές τις μέρες, 15 χιλιάδες περίπου δικαιούχοι του πασχαλινού δώρου το παραλαμβάνουν. Αυτές τις μέρες, τις μέρες της ανάστασης χρειάζεται να ενισχύουμε όσο μπορούμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Διευρύνθηκαν φέτος τα εισοδηματικά όρια για να χωρέσουν περισσότεροι σε στους δικαιούχους του πασχαλινού δώρου των 190 ευρώ ανά δικαιούχο συνταξιούχο.

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε πως είναι ένας αγώνας που πρέπει να τον συνεχίσουμε. Χρειάζεται να ξέρουμε όλοι πως όσο καλύτερα πηγαίνουμε ως οικονομία τόσο οι δυνατότητες μας ως κράτος να ενισχύουμε της οικογενειακή πολιτική και τους λιγότερος τυχερούς συμπολίτες μας θα αυξάνονται. Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Βήμα βήμα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής της κοινωνίας μας.

Λευκωσία, 22 Απριλίου 2019

Share this post