Δήλωση για συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία 29/08/2019

Δήλωση για συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία 29/08/2019

Διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη δίνοντας τη δυνατότητα σε καλύτερο και μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό στον τουρισμό

Η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη από πολλές απόψεις. Διασφαλίζει την εργατική ειρήνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε καλύτερο και μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό στον ισχυρότερο ίσως βραχίονα της οικονομίας μας, τον τουρισμό. Την ίδια ώρα αναβαθμίζονται τα επαγγέλματα που είναι απαραίτητα και πολλές φορές αποτελούν την εικόνα της χώρας μας σε όσους την επισκέπτονται.

Η συμφωνία αυτή είναι σημαντική επίσης γιατί αποδεικνύει πως όταν υπάρχει βούληση και καλή θέληση από όλους τους εμπλεκόμενους και αναγνωρίζοντας το κοινό καλό, μπορούμε και δίνουμε τα χέρια. Έτσι τα μηνύματα που στέλνουμε είναι και ενθαρρυντικά και αισιόδοξα τόσο για την κοινή έγνοια όλων, που είναι το καλύτερο για τον τόπο μας,  όσο και για τον τουρισμό, που όλοι κατανοούμε τη σημασία που έχει για την Κύπρο.

Θέλουμε και σήμερα, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να συγχαρούμε και την Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την μεσολαβητική της πρόταση, αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, τις συντεχνίες και την εργοδοτική πλευρά για αυτή τη τόσο σημαντική και απαραίτητη συμφωνία.

Λευκωσία 29/8/2019

Share this post