Δήλωση για την ενεργειακή πολιτική 07/06/2019

Δήλωση για την ενεργειακή πολιτική 07/06/2019

Ακατανόητη η στάση του ΑΚΕΛ, αυτή τη φορά για το φυσικό αέριο, να προτάσσει οτιδήποτε θεωρεί μεμπτό προς άγρα εντυπώσεων

Η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη επενδύει στη διαρκή ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ κατά τα τελευταία χρόνια, πολυεπίπεδα. Από τη στρατηγική αυτή η Κύπρος έχει αποκομίσει οφέλη, τόσο με την παρουσία εταιρειών-κολοσσών των ΗΠΑ στην ΑΟΖ όσο και στην ενδυνάμωση του ρόλου της Δημοκρατίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, οι συνέργειες αυτές και με φίλιες χώρες που συμπράττουν στο όραμα της προόδου και της σταθερότητας με αφετηρία τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, αναμένεται και αυτές να επιφέρουν σταδιακά, πραγματικά έσοδα στο κράτος, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε και ο Υπ. Ενέργειας.

Είναι ακατανόητη σε αυτό το πλαίσιο, για άλλη μια φορά, η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να βρει οτιδήποτε θεωρεί μεμπτό και να το προτάξει για άγρα εντυπώσεων.

Αυτή τη φορά είναι το φυσικό αέριο, όταν κανείς από την κυβέρνηση δεν υποστήριξε πως τα όποια έσοδα θα έρθουν άμεσα.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θεωρούμε πως η μικρή γεωγραφικά Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ευρύτερα κομβικό ρόλο γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από φίλιες χώρες. Κι αυτό είναι που θα συνεχίσει να κάνει η χώρα, όσο κι αν προσπαθεί το ΑΚΕΛ να αλλοιώσει το τι πραγματικά ισχύει και την όποια προσπάθεια γίνεται.

Λευκωσία 7/6/2019

Share this post