Δήλωση για την κοινωνική πολιτική 18/12/2018

Δήλωση για την κοινωνική πολιτική 18/12/2018

https://www.youtube.com/watch?v=booj2NdceAU&t=1s

Πράξεις που εμπεδώνουν το κοινωνικό στίγμα της διακυβέρνησης

Με τις σημερινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου εμπεδώνεται περαιτέρω το κοινωνικό στίγμα της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Η έγκριση του σχεδίου για παροχή του τιμητικού επιδόματος μάνας ύψους εκατόν ευρώ σε όλες τις πολύτεκνες μάνες, είναι ακόμα ένα μικρό αλλά χειροπιαστό μετρό που θα ενισχύσει τους συμπολίτες μας που χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Είναι αυτές οι πολιτικές πράξεις που ενισχύουν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης που χρειάζεται σήμερα να προωθήσουμε.

Την ίδια στιγμή, τροχοδρομείται από το υπουργείο εργασίας, με το νέο έτος, και η αύξηση, κατά πενήντα ευρώ, των χαμηλών συντάξεων ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ. Η αύξηση των χαμηλών συντάξεων είναι ένα από τα μέτρα του πακέτου κοινωνικής στήριξης που γίνονται πράξη από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σήμερα εξάλλου, υλοποιείται το πρώτο μέτρο αυτού του πακέτου κοινωνικής στήριξης. Η μείωση της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι γεγονός. Μετά την ψήφιση την περασμένη βδομάδα της πρότασης νόμου για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή. Η μείωση του φόρου στα καύσιμα, που θα φοροαπαλλάξει όλους κατά 45 εκατομμύρια, γίνεται πράξη μετά την ευχέρεια του κράτους να επιστρέψει πίσω από αυτά που η κοινωνία θυσίασε τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Γίνεται βεβαίως πράξη, λόγω της δυνατότητας που το κράτος έχει, λόγω και της σωστής διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών.

 

Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2018

Share this post