Δήλωση για την Κοινωνική Πολιτική

Δήλωση για την Κοινωνική Πολιτική

 

https://www.youtube.com/watch?v=FjHeQJwIw4A&t=5s

Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου

Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση του επιδόματος ενοικίου κατά 10%. Είναι μια πολιτική πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση που χαιρετίζουμε και που αμβλύνει το ζήτημα που συνεχώς προκύπτει με την αύξηση των ενοικίων.

Να θυμίσω πως αύξηση κατά 15% στο ίδιο επίδομα είχαμε και πέρυσι, τέτοια περίοδο. Είναι ένα χειροπιαστό μέτρο που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις χιλιάδες των συμπολιτών μας που λαμβάνουν αυτό το επίδομα.

Την ίδια στιγμή, αναμένουμε από τον Υπουργό των Εσωτερικών, όπως δήλωσε και στη βουλή την προηγούμενη βδομάδα την παρουσίαση ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης για την κοινωνική στέγαση. Σε αυτή την διαδικασία έχουμε και εμείς, ως δημοκρατικός συναγερμός καταθέσει εισηγήσεις, μία εκ των οποίων αυξάνει κατά πολύ το συνολικό ποσό για επιδότηση ενοικίου και χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Σήμερα αποφασίστηκε επίσης η επιδότηση σε χαμηλοσυνταξιούχους για διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία της ορεινής Κύπρου. Είναι αυτές οι αποφάσεις που ενισχύουν τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη που χρειαζόμαστε σήμερα.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των υπουργών, σε συνεργασία με τους Προέδρους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες μέρες το κοινωνικό πακέτο με συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύουν το σύνολο των πολιτών αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας που είναι σε πιο δεινή θέση. 

 

Λευκωσία, 28 Νοεμβρίου 2018

Share this post