Δήλωση για την παρέμβαση του Προέδρου του κόμματος για τα γεγονότα στην Συρία 14/10/2019

Δήλωση για την παρέμβαση του Προέδρου του κόμματος για τα γεγονότα στην Συρία 14/10/2019

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου και Βουλευτή ΔΗΣΥ κ. Δημήτρη Δημητρίου για παρέμβαση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τη Συρία και την τακτική της Τουρκίας, στην 141η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για το τι συμβαίνει στη Συρία και την τακτική της Τουρκίας, έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Βελιγράδι.

Ο κ. Νεοφύτου συμμετέχει στην αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων μαζί με την κ. Σκεύη Κουκουμά ενώ της αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Δημήτρης Συλλούρης. Στην παρέμβασή του σε συνεδρία της γεωπολιτικής ομάδας «12+», όπου συζητήθηκε πρόταση για προώθηση ψηφίσματος στην ολομέλεια της Συνέλευσης, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για την κατάσταση στη Συρία, ο πρόεδρος κ. Νεοφύτου ανέλυσε την πάγια τακτική της Τουρκίας.

Ότι εισβάλλει σε άλλα κράτη προβάλλοντας το πρόσχημα ότι δήθεν επεμβαίνει για ανθρωπιστικούς λόγους και προκειμένου να αποκαταστήσει την ειρήνη. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε ότι η Τουρκία, εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και σήμερα στη Συρία, προτάσσοντας ως βασικό επιχείρημα της τωρινής επιθετικότητάς της, το ανθρωπιστικό θέμα των τριών και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία που κατέφυγαν στην Τουρκία.

Οι οποίοι με τη σειρά τους, χρησιμοποιούνται δυστυχώς από την Τουρκία ως μοχλός πίεσης για να λαμβάνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε με έμφαση, ότι η βία δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με βία και εξέφρασε τη βούληση της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση να συν-κηδεμονεύσει την πρόταση για ψήφισμα με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για την κατάσταση στη Συρία.

Eίναι με τέτοιες πρωτοβουλίες που φαίνεται στην πράξη η αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας της χώρας μας και είναι με αυτές τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που αποδεικνύεται ο ρόλος της χώρας μας σε πρωτοβουλίες με άλλες χώρες.

Λευκωσία 14/10/2019

Share this post