Δήλωση για την στάση του ΕΛΚ απέναντι στην Τουρκία 06/05/2019

Δήλωση για την στάση του ΕΛΚ απέναντι στην Τουρκία 06/05/2019

 Καταδίκη κινήσεων Τουρκίας από ΕΛΚ και επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανφρεντ Βέμπερ

Η μεγαλύτερη ομάδα στην ευρωβουλή, αυτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανφρεντ Βέμπερ, πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, καταδικάζοντάς τις με τον πλέον έντονο τρόπο.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη αυτή και αναμένουμε και τα άλλα κόμματα στην Κύπρο να πράξουν το ίδιο με τις ευρωομάδες στις οποίες ανήκουν.

Την ίδια στιγμή η στήριξη και από την ΕΕ προς την Κυπριακή Δημοκρατία ως προς την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων της στην ΑΟΖ, είναι η καλύτερη απάντηση σε οσους υποστηρίζουν πως η Κύπρος είναι απομονωμένη στην περιοχή και χωρίς συμμάχους απέναντι στην Τουρκία. Η Κύπρος θα προχωρήσει μέσω της ΕΕ σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Στον ίδιο δρόμο, της υποστηριξης προς την Κυπριακή Δημοκρατία, κινήθηκαν ήδη και χώρες της ευρύτερης περιοχής της Αν. Μεσογείου και όχι μόνο, σημείο που καταδυκνείει με τη σειρά του πως η θεμελίωση συμμαχιών και διαδρόμων επικοινωνίας, έχει καταστήσει την Κύπρο κράτος σταθερότητας και όχι κράτος-ταραξίας στην περιοχή.

Λευκωσία, 6 ΜΑΙΟΥ 2019

 

Share this post