Δήλωση για την Τετραμερής στο Ισραήλ 21/03/2019

Δήλωση για την Τετραμερής στο Ισραήλ 21/03/2019

 

Τετραμερής Συνάντηση

Η χθεσινή τετραμερής συνάντηση και το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, από τους τρεις αρχηγούς των κρατών, της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ και του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να έχουμε στην περιοχή. Στην ενίσχυση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης στην ανατολική μεσόγειο.

Η στρατηγική της χώρας μας, από το 2013, ενισχύει το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, ισχυροποιεί τις συνεργασίες με τις χώρες στην περιοχή και αναβαθμίζει την αξιοπιστία της πατρίδας μας, τόσο ως εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ως χώρα πρωταγωνιστής στην ανατολική μεσόγειο. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κύπρου είναι ο μόνος προσανατολισμός που εξασφαλίζει την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Από την χθεσινή διακήρυξη μετά την τετραμερή συνάντηση αναδεικνύεται η πρόθεση για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών τόσο σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων όσο και σε θέματα υποδομών.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να επαναλάβουμε πως είναι μέσα από τέτοιες συναντήσεις και συνεργασίες που έχουμε ως χώρα πολλά να κερδίσουμε. Και στον τομέα της ενέργειας, και στην ανάπτυξη αλλά κυρίως στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην περιοχή μας.

 

Λευκωσία, 21 Μαρτίου 2019

 

Share this post