Δήλωση για τις επάφες του Προέδρου του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες 08/10/2019

Δήλωση για τις επάφες του Προέδρου του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες 08/10/2019

Να καταστεί ξεκάθαρη η εικόνα των παράνομων πεπραγμένων της Τουρκίας, στους ευρωπαίους εταίρους μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, βρίσκεται από σήμερα στις Βρυξέλλες όπου και θα έχει σειρά επαφών. Επαφές με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και με αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου, τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό, αλλά και την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της χώρας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Τζόζεφ Ντολ, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Αντονιο Λόπεζ. Παράλληλα θα απευθυνθεί με ομιλία του σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ.

Η επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος στις Βρυξέλλες έχει ακόμη έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Να παραμείνει κλειστό και να αποσυρθεί το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα γιατί συγκρούεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτή είναι πάγια θέση τόσο για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσο και για το Δημοκρατικό Συναγερμό. 

Η προσπάθεια που γίνεται από το Δημοκρατικό Συναγερμό και τον Πρόεδρό του, είναι συντονισμένη και ολοκληρωμένη. Μέσω της ενημέρωσης της μεγαλύτερης ομάδας του ευρωκοινοβουλίου, αυτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να έχει η Κύπρος αυτές τις κρίσιμες ώρες αμιγή τη στήριξη που πρέπει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον αμφισβητούνται από την Τουρκία τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Καλούμε σε αυτό το πλαίσιο, και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο με τις ομάδες που ανήκουν στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι η ώρα της ενότητας, της κοινής προσπάθειας, ώστε να καταστεί ξεκάθαρη η εικόνα των παράνομων πεπραγμένων της Τουρκίας, στους ευρωπαίους εταίρους μας.

Λευκωσία 8/10/2019

Share this post