Δήλωση για τις επαφές του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Λονδίνο 05/12/2018

Δήλωση για τις επαφές του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Λονδίνο 05/12/2018

 

https://www.youtube.com/watch?v=LL9y6I5EEr8&feature=youtu.be

Επαφές και συναντήσεις Προέδρου ΔΗΣΥ στο Λονδίνο

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκεται στο Λονδίνο και έχει σειρά σημαντικών συναντήσεων. Συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό αρμόδιο για το Κυπριακό, Υπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας , Sir AlanDuncan, με τον Πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Brandon Lewis, με τον Υπουργό στο Τμήμα Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Lord Callanan.

Συναντήθηκε ακόμη με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο, καθώς και με την Ομοσπονδία Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Νεοφύτου ήταν επίσης προσκεκλημένος ειδικής εκδήλωσης της Ομάδας Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου χθες βραδύ, στην οποία τιμήθηκαν πρώην συντηρητικοί βουλευτές που βοήθησαν με τη δράση τους το εθνικό θέμα της Κύπρου και την Κυπριακή ομογένεια.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό δίνουμε πάντοτε μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια στην πολιτική μας δράση. Πιστεύουμε, και το κάνουμε πράξη με τις επαφές του Προέδρου της παράταξής μας, πως με τη συζήτηση με τους μεγάλους διεθνείς παίκτες έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Να εκφράσουμε εκεί τις θέσεις μας αλλά και να ακούσουμε το τι σκέφτονται. Αυτό κάνει και στο Λονδίνο ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Εξέφρασε τις ξεκάθαρες θέσεις για το πόσο σημαντικό είναι η κατάργηση των εγγυήσεων και η μετατροπή της Κύπρου σε μια φυσιολογική χώρα στα πλαίσια πάντα μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

 

Λευκωσία, 5 Δεκεμβρίου 2018

Share this post