Δήλωση για τις θέσεις του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές 12/05/2019

Δήλωση για τις θέσεις του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές 12/05/2019

 Ο ΔΗΣΥ έχει προτάσεις για τις Ευρωεκλογές – 12 συγκεκριμένες προτάσεις σε τρεις βασικούς πυλώνες.

Σε δεκατέσσερις μέρες θα ψηφίσουμε και θα αποφασίσουμε ποιοι έξι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπούν στην Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές γιατί στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, όσα αποφασίζονται επηρεάζουν τη δική μας καθημερινότητα. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανήκει στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη μεγαλύτερη αλλά και ισχυρότερη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και ένα από τους πιο ισχυρούς συμμάχους της χώρας μας. Η πρόταση του ΕΛΚ και του υποψήφιου για την προεδρία της Ε. Επιτροπής Μανφρεντ Βέμπερ για τις ευρωεκλογές, επικεντρώνεται σε 12 συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν τους τρεις πυλώνες οι οποίοι έχουν στόχο να καταστήσουν την Ευρώπη Ισχυρή, Έξυπνη και Ανθρώπινη και προέκυψαν μέσα από τον ανοιχτό διάλογο του ΕΛΚ με τους πολίτες.

Συγκεκριμένα:

4 προτάσεις για ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

●10.000 συνοριοφύλακες ως το 2022 θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα σύνορα της Ευρώπης και θα σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση.
●Συνένωση πόρων και δομών για δημιουργία ενός ΕυρωπαϊκούFBIγια την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
●Θέσπιση νέου μηχανισμού κράτους δικαίου για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του τύπου και την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.
●Σε αυτή την Ευρώπη, που οραματιζόμαστε, η σημερινή Τουρκία με τις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιτίθεται στην Κύπρο εισβάλοντας στην ΑΟΖ και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4 προτάσεις για ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

●Συνένωση γνώσεων και πόρων σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του καρκίνου.
●Δημιουργία 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας για νέους σε όλη την ΕΕ μέσω στρατηγικής που στο εμπόριο, τις υποδομές, την καινοτομία και την κοινωνική οικονομία της αγοράς.
●Ανάπτυξη έξυπνων σπιτιών για ηλικιωμένους για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι τους και όχι σε οίκους ευγηρίας.
●Στοχευμένη κατάργηση 1.000 ξεπερασμένων νομοθεσίες για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

4 προτάσεις για ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

●Δημιουργία Ταμείου Ψηφιακής Μετάβασης για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας τους.
●Δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για νέες οικογένειες ώστε να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
●Προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της απαγόρευσης της παιδικής εργασίας μέσα από εμπορικές συμφωνίες που θα περιλαμβάνουν ρήτρα που την απαγορεύει.
●Για την προστασία του περιβάλλοντος εφαρμόζοντας αποφασιστικά παγκόσμιες συμφωνίες για το κλίμα και προωθώντας μια παγκόσμια συνθήκη για κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσεων.
Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ως παραδοσιακό ευρωπαϊκό κόμμα, θέτουμε αυτή τη βάση συζήτησης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, με αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για την Ευρώπη στην οποία ανήκουμε και θέλουμε να τη δούμε να προχωράει μπροστά.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 12/5/2019

Share this post