Δήλωση για το Κυπριακο 05/02/2019

Δήλωση για το Κυπριακο 05/02/2019

 

https://bit.ly/2DULDrY

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη

Η προσπάθεια που γίνεται από την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, την κα Λουτ, για να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση στο Κυπριακό πάει ένα βήμα παρακάτω. Η καινοτομία του πλαισίου Γκουτέρες, είναι πως θέτει τα ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στον πυρήνα του. Οι διαβουλεύσεις της κα. Λουτ με τους δύο ηγέτες, έφτασαν σε ένα σημείο που πρέπει να δει τις εγγυήτριες δυνάμεις για να εξακριβώσει ακριβώς τις προθέσεις της Τουρκίας.

Είναι μια θετική εξέλιξη την οποία και χαιρετίζουμε.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να χαιρετίσουμε επίσης, την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για να συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Από την πρώτη μέρα επανεκλογής του, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Ελπίζουμε πως η πρόσκληση θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Ακιντζί.

Κάθε βήμα που γίνεται για να επαναρχίσει ο διάλογος για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος είναι σημαντικό. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να λειτουργήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τη μέγιστη υπευθυνότητα και να θωρακίσουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Λευκωσία, 5 Φεβρουαρίου 2019

Share this post