Δήλωση για το Κυπριακό 30/09/2019

Δήλωση για το Κυπριακό 30/09/2019

Ενόψει, πιθανότατα και της τριμερούς όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στο πως αίρεται το αδιέξοδο στο κυπριακό.

Η ολοκλήρωση του ταξιδιού του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυπριακής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στα ΗΕ αλλά και τις σημαντικές κατ’ ιδίαν επαφές, ολοκληρώνει μια συγκροτημένη προσπάθεια με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σ’ αυτόν τον κύκλο, πέρασαν πολύ σημαντικά μηνύματα προς όλους τους διεθνείς παίκτες. Και για τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που επιδιώκει η πλευρά μας, αλλά και για τα όσα παράνομα πράττει η Τουρκία τόσο στην ΑΟΖ της χώρας όσο και στα Βαρώσια.

Η στόχευση της πλευράς μας όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να ενδυναμωθεί. Ενόψει, πιθανότατα, και της τριμερούς όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στο πως αίρεται το αδιέξοδο στο κυπριακό. Και πως μπορούμε να ξεπεράσουμε στην πράξη, όσα εμποδίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Λευκωσία 30/9/2019

 

Share this post